ING Bank: Finanțări totale de 315000 euro pentru inițiative sustenabile în grădinițe, școlile și licee

ING Bank România lansează o nouă ediție a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, dedicată anul acesta instituțiilor de învățământ. În perioada 9-30 octombrie, ele pot înscrie proiecte și inițiative care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

Valoarea totală a fondurilor alocate este de 315.000 EUR, iar finanțarea maximă oferită fiecărui proiect câștigător este de 50.000 EUR. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 27 noiembrie, în urma unui proces de selecție și jurizare în care sunt implicați angajații băncii.

Grădinițele, școlile și liceele din țară sunt invitate, alături de partenerii lor din sfera ONG, să aplice pentru finanțări prin intermediul cărora să își pună în practică proiectele de sustenabilitate. Acestea pot viza crearea de spații verzi și grădini comunitare, derularea unor acțiuni de reciclare sau activități educative în timpul Săptămânii verzi, precum și alte idei creative care au ca obiectiv protejarea mediului înconjurător. 

Școlile sunt primul spațiu în care tinerii au ocazia să experimenteze spiritul de comunitate, să înțeleagă importanța protejării interesului și spațiului comun. Tocmai de aceea ne dorim să contribuim la adaptarea școlilor spre un loc de învățare și întâlnire, care să aducă împreună comunitățile și să ajute la adaptarea la un mod de viață mai sănătos. «Adoptă un Proiect» răspunde acestor nevoi, fiind un program cu tradiție, susținut de colegii din ING Bank, cu scopul ca tranziția spre o lume mai sustenabilă să fie mai ușoară, iar generațiile viitoare mai bine pregătite să o susțină” – Mihaela Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

Calendarul programului:

  • Perioada de înscriere: 9 octombrie – 30 octombrie 2023
  • Etapa de preselecție a proiectelor: 31 octombrie – 7 noiembrie 2023
  • Etapa de jurizare și interviuri cu aplicanții pentru stabilirea semifinaliștilor: 8 noiembrie – 17 noiembrie 2023
  • Anunțarea listei finale pentru etapa de votare: 20 noiembrie 2023
  • Etapa de votare: 20 noiembrie – 24 noiembrie 2023
  • Anunțarea câștigătorilor: 27 noiembrie 2023
  • Contractare: 27 noiembrie – 15 decembrie 2023

Implementarea proiectelor: între 3 și 12 luni, în perioada decembrie 2023 – decembrie 2024

„Adoptă un Proiect” a fost inițiat de ING Bank România în anul 2013 și își propune să sprijine organizațiile non-profit, pe de o parte, și implicarea angajaților în cauze sociale, pe de altă parte. Astfel, banca a susținut până acum 77 de proiecte, cu finanțare totală de peste 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza susținerii, jurizării și votului echipei sale.

Detalii suplimentare, privind competiția, organizațiile eligibile și documentele necesare înscrierii proiectelor, pot fi accesate aici:

  • Regulamentul Adoptă un Proiect 2023
  • Formular de înscriere Adoptă un Proiect 2023
  • Formular de buget Adoptă un Proiect 2023

Cei interesați pot trimite, de asemenea, un e-mail la sustainability@ing.ro.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.