ING Bank finanteaza cinci proiecte cu 250.000 de euro in cadrul competitiei Urbaniada II

ING finalisti2 Urbaniada 2017ING Bank a stabilit cele cinci proiecte pe care le va finanta cu 250.000 de euro in cadrul competitiei Urbaniada II. Astfel, pe primele cinci locuri s-au clasat proiectele: „BiblioHUB PILOT”, „Aquapic – centru experimental pentru copii”, „Debarcaderul de la Opera”, „Fab Hub” si „PopUP Raspiua”.

Castigatorii au fost alesi dintre cele 51 de proiecte inscrise in cea de-a doua editie a competitiei Urbaniada, ce vizeaza imbunatatirea calitatii vietii in spatiul urban.

  • „BiblioHUB PILOT” al Asociatiei Catalist este un program international si interdisciplinar aflat deja in derulare, ce are ca scop re-activarea filialelor Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB) si transformarea lor in HUB-uri care sa deserveasca si sa sustina prin activitatile lor dezvoltarea comunitatilor locale. Proiectul presupune implementarea unui program pilot in filiala George Enescu din zona Bucur Obor, Bucuresti.
  • „Aquapic – centru experimental pentru copii”, inscris in competitie de Fundatia Romano-Germana Aquademica, vizeaza amenajarea unui spatiu dedicat si deschis  tuturor copiilor care vor sa afle, intr-un mod activ si ludic, cat mai multe lucruri neobisnuite si spectaculoase despre apa. Centrul experimental va fi situat la fosta uzina de apa industriala din Timisoara, care beneficiaza de un impresionant patrimoniu arhitectural si de spatii verzi.
  • „Debarcaderul de la Opera”, proiect propus de Wolfhouse Productions, are ca scop amenajarea unui pavilion multifunctional, refolosind o infrastructura publica abandonata, si punerea acestuia la dispozitia bucurestenilor pentru intalniri, relaxare, activitati nautice. Debarcaderul se afla pe malul stang al raului, in aval de Piata Operei, aproape de Facultatea de Drept si vizavi de Facultatea de Medicina Veterinara.  
  • Prin proiectul „Fab Hub” din Cluj, Federatia Fabrica de Pensule isi propune sa devina un hub de lucru si dezvoltare de proiecte inovatoare, dezvoltate de o comunitate de artisti, dar si de creativi din domenii industriilor culturale conexe care activeaza orasul prin ideile lor experimentale dincolo de spatiul fizic al Fabricii de Pensule. Fab Hub este varianta pilot a acestei noi viziuni – de catalizator al unei comunitati creative dinamice, incubator de proiecte inovatoare pentru oras, platforma de formare si sprijin pentru initiative dedicate antrepenoriatului cultural, proiectelor pentru comunitati, creativitatii si inovatiei sociale, interdisciplinaritatii si colaborarii.
  • „PopUP Raspiua” este o initiativa a Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala de a crea un cadru incipient, incluziv pentru dezvoltarea adultilor de maine, concretizat sub forma unor spatii de joaca polisenzoriale destinate tuturor tipurilor de copii, incluzandu-i si pe cei cu dizabilitati, fie ele locomotorii, vedere, hipoacuzici sau cu probleme mentale. Aceasta initiativa, unica in Romania, va pune bazele unui demers de accesibilizare a spatiilor de joaca, oferind posibilitatea unei experiente personale de joaca – pentru categoriile vulnerabile – si ocazia unei interactiuni ludice, empatice – pentru copiii tipici.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.