ING Bank si TechSoup Romania au lansat proiectul ”Educatie financiara pentru ONG-uri”

Techsoup_ING_Educatie_Financiara_pentru_ONG-uri_2014ING Bank si TechSoup Romania au lansat primul proiect de “Educatie financiara pentru ONG-uri”. Acesta este un program de invatare simplificat, dedicat angajatilor si voluntarilor din organizatii nonprofit, care vor sa inteleaga instrumentele financiare si sa le adopte pentru a creste capacitatea organizatiei lor de a strange, administra si raporta fonduri. Proiectul cuprinde traininguri online si articole pregatite de angajati-voluntari ai ING Bank, special pentru nevoile ONG-urilor din Romania. Resursele de invatare vor fi postate pe parcursul a 5 luni (iulie – noiembrie 2014) pe platforma dedicata proiectului – educatiefinanciara.techsoup.ro si vor fi completate cu un program de consultanta financiara directa Techsouppentru 10 organizatii neguvernamentale.

Un numar de 4 webinarii si numeroase articole dedicate instrumentelor financiare de planificare, raportare, transparenta, relatia cu banca si criteriile de selectare a bancii vor reprezenta baza teoretica a proiectului.

Mai mult, 10 dintre organizatiile absolvente ale cursurilor teoretice vor realiza, impreuna cu voluntarii ING Bank, o strategie de integrare a instrumentelor financiare online in activitatea lor curenta de management financiar sau de raportare, pe care o vor implementa si urmari in timp.

Proiectul debuteaza pe 31 iulie cu primul webinar despre “Instrumente si solutii de planificare financiara”, pentru care organizatiile din comunitatea TechSoup se pot inscrie AICI

ING Bank Romania a inceput in 2011 un proces de dialog social cu principalii beneficiari locali (clienti, angajati, presa, ONG-uri) pentru a afla care sunt asteptarile si nevoile acestora. Pornind de la rezultatele acestui proces, ING Bank Romania si-a construit strategia de responsabilitate sociala corporatista, urmand trei directii: Educatie financiara si antreprenoriat, Educatie pentru copiii din grupurile dezavantajate si Dezvoltare urbana.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.