ING Bank sustine proiecte de dezvoltare urbana in cadrul strategiei de Responsabilitate Sociala

ING_Bank_Ana_Ochiana (2)ING Bank este unul dintre partenerii principali ai Romanian Design Week (RDW), eveniment ce se va desfasura in perioada 16–25 mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti, avand tema Design in spatiul public. Pe langa sustinerea evenimentului, banca sprijina realizarea unui proiect urban, ce va fi expus in Piata Universitatii din Bucuresti, in perioada mai–august 2014, urmand a fi ulterior donat comunitatii. Mobilierul urban este creat de arhitectul peisagist si designerul Ana Ochiana. Proiectul “Urban playground”  a fost conceput ca un spatiu de joaca pentru persoane cu varste de la 4 la 90 de ani. Amenajarea include banci modulare si o jardiniera, construite din paleti, si un spatiu de joaca cu un puzzle realizat din dale Semmelrock.ING_Bank_Ana_Ochiana (1)

“Prin implicarea in realizarea si replicarea unuia dintre proiectele inscrise la Romanian Design Week, ING Bank puncteaza tema de anul acesta a RDW, Design in spatiu public, si isi propune schimbarea perceptiei locuitorilor Bucurestiului cu privire la implicarea pe care o pot avea in amenajarea spatiului public si la accesibilitatea resurselor necesare pentru a influenta pozitiv aspectul orasului. ING Bank sustine proiecte de dezvoltare urbana in cadrul strategiei de responsabilitate sociala corporativa. Colaborarea in cadrul Romanian Design Week a pornit in urma unei competitii de proiecte, lansata de banca in octombrie, anul trecut”.

Proiectul “Urban playground” va fi replicat in cadrul RDW 2014, cu sprijinul ING Bank: noua ansambluri vor fi expuse in spatiul public pe parcursul evenimentului, in perioada 16-25 mai, cat si pe parcursul lunilor iunie-august, in Piata Universitatii din Bucuresti. “Urban playground” este un exemplu de mobilier urban usor de replicat, ce va fi insotit de instructiuni do-it-yourself, care vor permite tuturor trecatorilor sa foloseasca designul propus in cadrul RDW.

RDW include in programul din 2014 o expozitie centrala care va prezenta 150 de designeri si peste 350 de lucrari definitorii pentru tema de anul acesta, precum si 60 de evenimente colaterale, ce au fost selectate in urma unui apel de proiecte derulat la inceputul anului. Selectia lucrarilor a fost facuta de catre organizatori alaturi de un board de consultanti din care fac parte: Adrian Soare (Arhitect Partener SYAA), Costin Popescu (Managing Partner CAP), Domnica Margescu (Director de moda Elle), Maurice Munteanu (Editor de moda Elle), Mihai Gurei (Creative Director si Owner Intro) si arhitectul Attila Kim, care semneaza de asemenea conceptul si designul expozitiei centrale.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.