ING Bank va inaugura de 1 Decembrie scara exterioara a Turnului Postavariei

ING Bank Romania si Make a Point vor inaugura duminica, de Ziua Nationala, scara exterioara a Turnului de Apa al Postavariei, din Pantelimon. Scara elicoidala din jurul turnului permite o panorama spectaculoasa a orasului. Realizarea scarii exterioare a reprezentat ultima etapa a proiectului derulat in ultimii doi ani, de reabilitare si transformare a Turnului de apa al Postavariei Romane in Turn de Arta. In 2012, Turnul de Apa a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului romano-libanez Daniel Georges) pe partea superioara a turnului. Montarea scarii intregeste proiectul Turnul de apa si arta si va permite organizarea de evenimente si expozitii in spatiul acestuia.

„Ne-am propus sa aducem mai aproape cultura de locuitorii unui cartier bucurestean, iar proiectul Turnul de Apa si Arta ni s-a potrivit ca o manusa. Daca anul trecut am schimbat infatisarea Turnului prin inconjurarea rezervorului de apa cu o pictura aleasa, prin concurs, de mii de bucuresteni, anul acesta am construit o scara in spirala in jurul Turnului, pana la inaltimea de 30 de metri! Acum puteti vedea Bucurestiul de sus, dar si expozitiile pe verticala, din interiorul turnului, din exterior”, spun reprezentantii ING Bank Romania.

Scara exterioara va desavarsi un spatiu atipic pe interior, vertical, special conceput sa gazduiasca instalatii sau expozitii de arta pentru care pana acum nu se gaseau locuri adecvate.

Vizitatorii care vor fi in preajma turnului la 1 Decembrie vor putea admira ce se intampla in turn, intrand in el si luand parte la un experiment inedit de muzica si vizualuri (creat de artistii Suzana Dan, Catalin Cretu si Serban Jipa). Mai mult, cei care vor urca pe scara, pana la 30 de metri inaltime, vor putea privi in interiorul turnului pe ferestrele special „sapate in turn” sau vor putea sa priveasca in zare si sa-si admire orasul.

Turnul este situat chiar in incinta Postavariei Romane, pe Soseaua Morarilor din Bucuresti, si este – deocamdata – singurul turn sau castel de apa construit in perioada comunista care isi gaseste si o aplicabilitate turistica.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.