Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

ING finanțează cu 150.000 euro 4 ONG-uri, prin programul Adoptă un proiect

Adopta un proiect editia 2020(1)ING Bank România a derulat, pentru al optulea an consecutiv, programul ”Adoptă un proiect”, prin intermediul căruia își propune finanțeze proiecte ce sprijină comunități locale și persoane aflate în situații dificile, implicând angajații în promovarea și selecția câștigătorilor.

În contextul actual, ediția 2020 a programului are în vedere sprijinirea continuării sau adaptării programelor sociale existente ale organizațiilor non-profit partenere ING (finanțate în primii șapte ani Adoptă un proiect) și acordă finanțări ce cumulează 150.000 EUR pentru patru ONG-uri.

Serge Offers_CFO ING Bank RomâniaMai mult ca oricând, anul acesta pune la încercare sănătatea financiară a ONG-urilor din România. Ne bucurăm că prin ediția Adoptă un proiect 2020 le putem fi alături câtorva dintre parteneri în adaptarea și continuarea bunelor practici. Dincolo de o nouă ocazie să sprijinim inițiative ”la firul ierbii” care oferă ajutor direct și concret, structura de program din acest an ne-a oferit nouă, colegilor din ING, încă o ocazie prin care să privim cu admirație evoluția programelor derulate de ONG-urile partenere Adoptă un proiect de-a lungul timpului.”, a declarat Serge Offers, CFO al ING Bank România.

Organizațiile non-profit au trecut prin trei etape de evaluare în cadrul Adoptă un proiect. Prima etapă a presupus evaluarea relevanței, impactului și a eficienței proiectelor de către un juriu format din șase voluntari ING. A doua etapă a constat în interviuri susținute de juriu cu toate ONG-urile semi-finaliste, în urma cărora au fost selectate primele zece ONG-uri propuse pentru votul final, care le-a aparținut tuturor angajaților ING. Cele patru organizații câștigătoare sunt:

  • Dăruiește Aripi – Circuitul Încrederii și Speranței. Parte din prima rețea integrată Spital-Comunitate de asistență și suport pentru copiii cu cancer și alte boli grave, programul se adresează unui număr de 200 de copii cu boli grave din Dobrogea care primesc îngrijire acasă. Totodată, acesta optimizează și face mai sustenabil modelul de îngrijire al copiilor din program, prin crearea un sistem de management al cazurilor ce va putea deveni model de bună practică și replicat.
  • Ana și Copiii – Niciun copil lăsat în urmă. Inițiativa presupune continuarea sprijinului oferit celor 200 de copii primiți zilnic în Centrele educaționale din București, Prahova și Călărași și includerea a încă 50 de noi copii. Centrele oferă singura soluție reală pentru copiii care sunt vulnerabili, în risc de abandon școlar și/sau chiar familial. Totodată, acestea facilitează accesul la Școala online, oferind ajutor la teme și cursuri de limbă engleză, dar și consiliere emoțională și mese calde.
  • P.A.V.E.L. – Zâmbește mami, sunt sănătos. Programul oferă servicii sociale integrate și sprijin financiar direct pentru 360 de copii și tineri bolnavi de cancer care sunt tratați la Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic București. Serviciile sociale integrate, complementare celor medicale, presupun asistență socială, sprijin umanitar de urgență, consiliere și evaluare psihologică, terapie ocupațională, terapie prin arte combinate, găzduire sau decontarea costurilor de transport atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora.
  • INIMĂ DE COPIL – Un sat, un copil. Prin finanțarea parțială a proiectului, 10 de copii cu rezultate excepționale la învățătură, dar aflați în sărăcie, din județul Galați, beneficiază de sprijin financiar. Acesta presupune oferirea de burse, susținere materială, consiliere și dezvoltare personală și interacțiuni peer-to-peer.

Programul Adoptă un Proiect a fost inițiat de ING Bank în 2013 și își propune atât sprijinirea organizațiilor non-profit, cât și implicarea angajaților în cauze sociale. În cei șapte ani ai programului, ING Bank a susținut 57 de proiecte, cu finanțare totală de peste un 1,2 milioane de euro, exclusiv în baza votului echipei ING.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...