Initiativa „Lumea ta? Curată!” si-a premiat castigatorii

Cea de-a patra editie a initiativei Lumea ta? Curata!, derulata de Fundatia Prais a reusit sa implice 2.137 de elevi si 134 de profesori din 38 de scoli din Capitala. In cadrul celor trei concursuri scolare din acest an elevii au colectat selectiv in numai o luna, 74 metri cubi de hartie si 33 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent. Rezultatele au fost inscrise pe site-ul www.lumeatacurata.ro, generandu-se automat topul celor mai active scoli din sectorul 1. Copiii au creat si expus peste 584 de obiecte decorative din materiale reciclabile, care sunt premiate anual în cadrul unei ceremonii.

„Activarea responsabilităţii civice prin joc, stimularea creativităţii prin lecţii deschise interactive susţinute de actori, concursuri şi expoziţii cu lucrări decorative realizate din deşeuri reciclabile, compuneri postate pe site, activităţi de colectare selectivă zilnică, toate au condus la motivarea şi sensibilizarea micilor elevi faţă de mediu, la rezultate deosebite şi în acest an”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Castigatori ai concursului de obiecte realizate din materiale reciclabile:

  • Locul I – Radu Zamfir Bratu – Scoala pentru Surzi numarul 1
  • Locul II  – Alexandru Radu Saracu – Scoala cu clasele I-VIII nr. 175 “Sf. Nicolae”
  • Locul III – Andrei Dumitru- Scoala cu clasele I-VIII nr. 12 “Herastrau”

Castigatori ai concursului de colectare selectiva a deseurilor din hartie si plastic:

  • Locul I – Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”
  • Locul II – Scoala Nr. 12 “Herastrau”
  • Locul III -Liceul Catolic “Timotei Cipariu”

 “Am remarcat si in acest an, o vie implicare a copiilor si a cadrelor didactice in proiect, rezultatele fiind mult peste asteptarile noastre. Este un moment de bucurie pentru noi toti, sa premiem grija tinerei generatii fata de mediu”, a declarat Adriana Calcan, Manager Comunicare şi Marketing Romprest.

Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectarea selectiva din scoli, iar specialistii sai au participat la lectiile deschise. Cele 38 de scoli au fost dotate cu pubele pentru colectarea selectiva a hartiei si plasticului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.