Connect with us

Hi, what are you looking for?

NESTLE

Initiativa Nestlé for Healthier Kids

Cartea de retete Nestle for Healthier KidsInitiativa Nestlé for Healthier Kids

Obiectivul Proiectului:

De peste 150 de ani, viziunea Nestlé este sa imbunatateasca calitatea vietii si sa contribuie la un viitor mai bun in toate comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Credo-ul Nestlé, care in timp a devenit misiunea cea mai importanta in raport cu societatea, este sa promoveze “Good food, Good life”.

Studiile globale arata ca au fost facute progrese in reducerea subnutritiei, dar nu si a obezitatii (Global Nutrition Report). Potrivit WHO, 1 din 5 copii este supraponderal sau obez, iar in Romania, 1 din 4 (COSI National Report 2017). Prevalenta obezitatii in randul copiilor din Romania, sedentarismul si educatia nutritionala precara ne-au determinat sa ne angajam in programe si campanii de promovare a unui stil de viata sanatos.

 Initiativa globala Nestlé for Healthier Kids include intensificarea eforturilor de inovare si reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantitatile de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate. Imbunatatirile de produse sunt insotite la nivel local de campanii si initiative de educare si constientizare a importantei unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata sanatos, derulate alaturi de parteneri locali. Initiativa globala Nestlé for Healthier Kids este implementata in peste 86 de tari in care compania Nestlé este prezenta.

Obiectivul Nestlé este ca pana in 2030 sa ajute 50 milioane de parinti si copii sa duca o viata mai sanatoasa, prin initiativele Nestlé for Healthier Kids. Din perspectiva impactului in zona de business mentionam accelerarea dezvoltarii portofoliului cu produse sanatoase pentru copii, cu scaderea cantitatii de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate din produsele noastre, dar si adaugarea de legume, fructe, seminte si cereale integrale acolo unde este cazul.

 

In acest sens, la nivel global, ne-am asumat urmatoarele angajamente:

 • Imbogatirea produselor Nestlé cu 750 de milioane de portii (80g) de legume si 300 de milioane de portii (16g) de cereale, legume, nuci si seminte bogate in fibre;
 • Reducerea zaharurilor cu 5%;
 • Reducerea sarii cu 10%;
 • Reducerea grasimilor saturate cu 10% in toate produsele care nu indeplinesc criteriile Nestlé Nutritional Foundation.

In 2020, in Romania, initiativele Nestlé for Healthier Kids au ajuns la peste 70.000 de copii, 2 milioane de parinti, cadre didactice si public larg, atat prin programele educationale prin care promovam o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, cat si prin eforturile de inovare si reformulare a produselor Nestlé, cu scopul de a reduce cantitatile de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate.

Sub umbrela initiativelor Nestlé for Healthier Kids, Nestlé este partener local in programele “Si eu traiesc sanatos! – SETSi „Traista cu sanatate”, care fac parte din reteaua EPODE, precum si in proiectele SOS Satele Copiilor, fiind implicat activ in dezvoltarea sanatoasa a copiilor din satele SOS. Partenerii institutionali implicati in aceste programe sunt: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Ploiesti, Roman si Timisoara, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Federatia Romana de Sport, Scoala de Antrenori Ioan Kunst Ghermanescu.

De asemenea, pentru a veni in ajutorul parintilor sa pregateasca mese echilibrate pentru copii, Nestlé a creat instrumentul NutriPortia, care arata care sunt cantitatile potrivite din fiecare grupa de alimente pentru cele 2 mese principale ale zilei, pranz si cina. Gandit pentru copiii intre 4 si 12 ani, e metoda ideala de a te asigura ca mananca echilibrat si cresc sanatos. Prin proiectele International Chefs Day si Master Class, Nestlé incurajeaza implicarea copiilor in pregatirea mesei inca de la varste mici. Toate proiectele se pot accesa pe www.nestle.ro/nutritie.

 

Activitatile Proiectului:

Programul educational “Si eu traiesc sanatos! – SETS Conexiunea cu beneficiarii proiectului a fost facuta prin implicarea in proiecte si concursuri la nivel national, prin translatarea in spatiul digital al concursurilor si proiectelor programelor scolare:

 • Colaborare cu 3.000 de cadre didactice care primesc materiale educationale pe baza carora pot derula lectiile la clasa.
 • Sesiuni de SETS GymClass la clasa si GymClass activities acasa.
 • Concursuri de dans si de realizare de sandvisuri sanatoase pregatite de elevi participanti.
 • Lectii deschise si concursurilor tematice de desene, derulate pe parcursul a trei luni.
 • Activitati in cadrul saptamanii Scoala Altfel impreuna cu scolile inscrise in proiect, atat din mediul urban, cat si rural.
 • Doua workshop-uri cu reprezentanti ai Inspectoratului Scolar si Universitatea de Educatie Fizica si Sport.
 • Organizarea conferintei „Beneficiile activitatii fizice, sportului si nutritiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generatii” in noiembrie 2019.
 • In noiembrie 2020, organizarea conferintei online cu tema „Starea de bine a scolarilor, o prioritate!” la care s-au inscris peste 1.300 de cadre didactice, parinti, public general. Participantii au beneficiat de prezentarile unor experti de marca in nutritie, miscare si sport, psihologie, pediatrie – somnologie si activitati extracurriculare recreationale.
 • Monitorizarea proiectului prin chestionarele de evaluare adresate parintilor si cadrelor didactice.

 

„Traista cu sanatate”:

Programul educational „Traista cu Sanatate” este initiat de Fundatia Traditii Sanatoase in 2012 la Iasi, iar Nestlé s-a alaturat din 2019, si isi propune sa previna obezitatea si supraponderalitatea la copiii intre 3 si 10 ani. Programul este coordonat de catre Doamna Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu. Este recunoscut la nivel international, fiind inclus in cea mai mare organizatie de lupta impotriva obezitatii pediatrice EPODE. Colectia de materiale educationale „Traista cu Sanatate” este o lucrare bine documentata si realizata de specialisti in nutritie de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi. Suportul educational „Traista cu Sanatate” este un manual de nutritie si stil de viata sanatos, cu un concept grafic unic, bazat pe traditiile locale. Este mai mult decat un material educational, este o carte plina cu povesti cu ajutorul carora copiii, parintii si invatatorii vor invata despre cele mai importante obiceiuri sanatoase, in cel mai distractiv mod – prin joaca! Cartea „Traista cu Sanatate” ii provoaca pe copii sa descopere elementele unui stil de viata sanatos, ascunse intr-o traista fermecata, si le antreneaza pofta de joaca, in scop educativ. Povestile prezentate in carte ii reunesc pe cei mai indragiti protagonisti din basmul popular Capra cu trei iezi, care povestesc despre toate lucrurile minunate pentru sanatatea lor: apa curata, mancarea sanatoasa si miscare din plin!

 

Proiectele cu SOS Satele Copiilor:

 • Asigurarea unui mic dejun echilibrat pentru toti copiii din satele SOS.
 • De Ziua Internationala a Familiei organizam activitati de voluntariat la satul din Bucuresti impreuna cu angajati, prieteni si familiile acestora, pntru plantarea unei gradini de legume care sa contribuie la o nutritie echilibrata a acestora.
 • In 2019, voluntari Maggi si copiii din satul SOS Bucuresti si-au exersat abilitatile de gradinarit plantand ierburi aromatice, pentru ca fiecare copil sa aiba parte de momente amuzante si sa poata beneficia de un plus de gust si aroma in completarea oricarui fel de mancare.

 

Nutriplate si International Chefs Day:

 • Pentru a veni in ajutorul parintilor sa pregateasca mese echilibrate pentru copii, Nestlé a creat instrumentul NutriPortia, care arata care sunt cantitatile potrivite din fiecare grupa de alimente pentru cele 2 mese principale ale zilei, pranz si cina. Gandit pentru copiii intre 4 si 12 ani, e metoda ideala de a te asigura ca mananca echilibrat si cresc sanatos. Acest instrument de masurare a portiilor impreuna cu o plansa de desen (Creionila), Nutriservetul si jocul NuTrisa pot fi descarcate de parinti si copii direct de pe site-ul Nestle – nestle.ro/nutritie.
 • Prin proiectele International Chefs Day si Master Class, Nestlé incurajeaza implicarea copiilor in pregatirea mesei inca de la varste mici. Master Class-ul cu Chef Stefan Popescu si Deea Cudeea poate fi urmarit pe canalul de youtube al Nestlé – https://www.youtube.com/watch?v=zaPiuU_KnmU&t=220s&ab_channel=Nestl%C3%A9Romania

 

Numarul de beneficiari (directi si indirecti):

Peste 70.000 de copii, 2 milioane de parinti, cadre didactice si public larg din Romania au beneficiat de initiativa globala Nestlé for Healthier Kids.


Rezultate:

Peste 70.000 de copii, 2 milioane de parinti, cadre didactice si public larg din Romania au beneficiat de initiativa globala Nestlé for Healthier Kids. Conexiunea cu beneficiarii proiectului a fost facuta prin implicarea in proiecte si concursuri la nivel national, prin translatarea in spatiul digital al concursurilor si proiectelor programelor scolare:

 • Colaborare cu 3.000 de cadre didactice din 250 de scoli din mediul urban si rural;
 • 323 de sesiuni SETS GymClass la clasa si 1.586 GymClass activities acasa;
 • 418 de filme “Danseaza cu mine! FRUCT-ILA” si 1.490 de poze cu „Sandvisul vesel si sanatos!”, pregatite de elevi participanti;
 • Conexiuni intre elevii, invatatorii acestora si celelalte clase prin intermediul celor 10 lectii deschise si a concursurilor tematice de desene, derulate pe parcursul a trei luni;
 • Doua workshop-uri cu 100 de participanti, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Scolar si Universitatea de Educatie Fizica si Sport;
 • De-a lungul anului scolar sunt organizate concursuri, vizite la clasa, activitati in cadrul saptamanii Scoala Altfel impreuna cu scolile inscrise in proiect, atat din mediul urban, cat si rural;
 • In noiembrie 2019, alaturi de Fundatia PRAIS, Nestlé a sustinut organizarea conferintei „Beneficiile activitatii fizice, sportului si nutritiei echilibrate pentru starea de bine a tinerei generatii”. La eveniment au participat 180 de cadre didactice si studenti;
 • In noiembrie 2020, organizarea conferintei online cu tema „Starea de bine a scolarilor, o prioritate!” la care s-au inscris peste 1.300 de cadre didactice, parinti, public general. Participantii au beneficiat de prezentarile unor experti de marca in nutritie, miscare si sport, psihologie, pediatrie – somnologie si activitati extracurriculare recreationale;
 • Chestionarele de evaluare arata ca: 99,5% dintre parintii copiilor implicati in proiect considera ca activitatile sunt utile si 99,7% dintre invatatori considera ca activitatile din cadrul programului SETS contribuie la adoptarea unor obiceiuri sanatoase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...