Connect with us

Hi, what are you looking for?

NESTLE

Initiativa Nestlé Needs YOUth

Alliance for YOUthInitiativa Nestlé Needs YOUth

Obiectivul Proiectului:

Nestlé sustine generatiile viitoare de lideri, antreprenori si agripreneuri. Stim ca viata nu este usoara si ca 71 de milioane de tineri din intreaga lume sunt someri, in timp ce peste jumatate de miliard sunt angajati in locuri de munca incerte, precare sau pe perioada determinata.

De aceea, in 2014 am lansat Nestlé Needs YOUth, acum o initiativa la nivel global dedicata tinerilor. In Romania ne-am alaturat bucurosi initiativei, adoptand cei trei piloni principali care ne guverneaza strategia: angajare, calificare, dezvoltare.

„Alliance for YOUth”, program lansat de Nestlé in 2014, are ca principal obiectiv dezvoltarea unor serii de initiative profesionale pentru a oferi tinerilor experienta de munca semnificativa si stagii de pregatire. Companiile care fac parte din program isi mobilizeaza, de asemenea, angajatii pentru a fi activi in comunitate si a-i ajuta pe tineri sa se pregateasca pentru locul de munca prin oferirea de sfaturi practice, informatii cu privire la CV si pregatire pentru interviul de angajare. Nestlé si ‘Alliance for YOUth’ au oferit mai mult de 230.000 locuri de munca si oportunitati de formare profesionala in ultimii trei ani. Pana in 2022, 15 milioane de tineri se vor bucura de sustinere din partea Global Alliance for YOUth, avand oportunitatea de a dezvolta abilitati profesionale pentru viitor: Digital, Soft Skills, STEM, Consiliere in cariera si Antreprenoriat.

 

Activitatile Proiectului:

  • Pentru a facilita tranzitia din mediul educational pe piata muncii, colaboram cu universitati de prestigiu, colegii cu profil economic si organizatii studentesti pentru a organiza evenimente de dezvoltare adresate liceenilor, studentilor sau proaspetilor absolventi. De la sesiuni de consiliere in cariera la ateliere de specialitate pe teme de marketing, finante, supply chain, de la seminarii de autodezvoltare pe teme de leadership, inteligenta emotionala si time management la foarte apreciata scoala de vara Summer’s Cool, zeci de specialisti Nestlé contribuie anual la dezvoltarea competentelor sutelor de tineri care participa la workshop-urile noastre. In contextul pandemiei, in 2020, seminariile din cadrul scolii de vara Summer’s Cool au continuat in format online. Pe parcursul a 3 saptamani, in perioada 29.06-17.07, 20 de studenti din Romania, Bulgaria, Serbia si Ungaria au participat la workshopuri intaractive si au dobandit cunostinte in domenii precum: marketing, digital, e-commerce, trade marketing, finante, resurse umane, lidership, nutritie, productie, PR, project management, dar au invatat si cum sa-si scrie un CV. La finalul proiectului, studentii au avut posibilitatea sa participa la un training special de branding personal sustinut de influencerul Lucian Mindruta. Proiectul a fost intens promovat in social media, pe website-ul Nestlé, dar si pe platforma de joburi hipo.ro.
  • In Romania, Nestlé organizeaza pe durata Saptamanii Europene a Competentelor Profesionale (9-13 noiembrie) workshop-uri de gestionare a timpului si de marketing, in care participantii afla secretele liderului din industria alimentara. Totodata,  Nestlé a dezvoltat campania Clinica de CV-uri, prin care studentii sunt invitati sa-si transmita CV-urile, iar recrutorii si specialistii in resurse umane ai companiei le ofera sfaturi de optimizare si imbunatatire pentru cresterea sanselor de a obtine un loc de munca. In cadrului program, prin implicare si transfer de cunostinte, punem la indemana tinerilor instrumentele potrivite pentru viitorul lor job.
  • „Alliance for YOUth” urmareste sa pregateasca urmatoarea generatie de antreprenori. Astfel, sub coordonarea companiei Ernst  & Young, „Alliance for YOUth” colaboreaza si isi reuneste eforturile cu Junior Achievement Europe– cel mai mare furnizor de educatie antreprenoriala din Europa – pentru a ajuta tinerii europeni sa dobandeasca abilitati antreprenoriale. Obiectivul acestei colaborari unice este de a sprijini 550 de elevi de liceu si de scoli profesionale in obtinerea calificarii internationale pentru competente antreprenoriale – Entrepreneurial Skill Pass. Cu ajutorul profesorilor si al voluntarilor companiilor partenere „Alliance for YOUth”, studentii care participa la JA Company Programme invata cum functioneaza o companie, cum pot genera idei si cel mai bun mod de a dezvolta strategii de piata si de a le aplica.
  • Incepand din noiembrie 2020, Nestlé in parteneriat cu Junior Achievement Romania a lansat un proiect de educatie pentru orientarea profesionala a celor 400 de tineri de liceu. In cadrul acestui parteneriat se desfasoara activitati educationale de tip learning by doing si project based, bazate pe dialog si studii de caz, webinarii de dezvoltare personala si orientare in cariera si interactiuni cu voluntarii companiei, in activitati de tip virtual job-shadowing.
  • Pentru a incuraja dezvoltarea abilitatilor digitale in randul tinerilor, Nestlé lanseaza in continuare YOUth eBusiness Academy. Ucenicii si cursantii inscrisi in program vor dobandi abilitati digitale avansate (cautare, date, comert electronic) si vor obtine la final o certificare oficiala. In 2019, Nestlé a lansat un parteneriat cu Microsoft pentru a permite ucenicilor din fabrici sa obtina o certificare pentru competente digitale. O atentie deosebita se va da acestui proiect in Romania si in intreaga regiune a Europei de Sud Est, unde Comisia Europeana atrage atentia asupra ratei scazute de digitalizare in randul tinerilor. Putin peste 50% din tinerii romani aveau la nivelul anului 2019 un nivel minim de cunostinte si abilitati in spatiul digital.
  • Nestlé sustine antreprenoriatul in agricultura, lucrand cu tineri fermieri pentru a extinde practicile agricole durabile. Nestlé doreste sa isi consolideze programele cu fermierii pentru a accelera trecerea la lantul de aprovizionare cu alimente cu amprenta de carbon zero. Acest lucru va ajuta Nestlé sa realizeze zero emisii de gaze cu efect de sera pana in 2050.
  • In premiera din 2021, Nestlé va lansa un program international adresat tinerilor cu abilitati culinare impreuna cu divizia de out-of-home a companiei sub umbrela Young Culinary Talents.

 Numarul de beneficiari (directi si indirecti:

In Romania, pana in prezent, impreuna cu partenerii nostri am reusit sa implicam in activitatile noastre peste 18.000 de tineri la nivel national.

 


Rezultate:

  • In Romania, pana in prezent, impreuna cu partenerii nostri am reusit sa implicam in activitatile noastre peste 18.000 de tineri la nivel national: am angajat 604 tineri profesionisti, am oferit 228 stagii de internship si traineeship, am organizat 100 evenimente de dezvoltare la care au participat peste 3.800 de tineri.
  • 400 tineri de liceu beneficiaza de activitati educationale de tip learning by doing si project based, bazate pe dialog si studii de caz, webinarii de dezvoltare personala si orientare in cariera si interactiuni cu voluntarii companiei, in activitati de tip virtual job-shadowing.


 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...