Samsung Electronics Romania deruleaza, pentru al saptelea an consecutiv, an programul educational „TomorrowME”.
In cadrul acestui proiect, Samsung i-a provocat pe elevi sa afle ce profesie li se potriveste intr-o era digitalizata si care sunt oportunitatile lor de dezvoltare profesionala.
Pentru a afla mai multe despre acest program, am stat de vorba cu Roxana Mihalache, Citizenship & Public Affairs Manager Samsung Electronics Romania.
– Ce presupune mai exact programul educational TomorrowMe?
– #TomorrowME face parte din programul “Trends of Tomorrow”, initiat de Samsung Romania. Acest program a ajuns in 7 ani la peste 30.000 de tineri – aceasta cifra este pe primii 6 ani, prin intermediul unei caravane educationale, in cele mai importante licee din tara. Obiectivul TomorrowME este de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale, atat de necesare pentru joburile viitorului, si cu tendintele de pe piata muncii. In fiecare an am incercat sa venim in sprijinul elevilor cu informatii utile, care sa ii ajute in procesul de dezvoltare personala si in identificarea unui traseu profesional.
TomorrowME are la baza o aplicatie gratuita – disponibila in Galaxy Apps si in Google Play. In functie de raspunsurile pe care tinerii le completeaza in aplicatie, aceasta le determina un anumit profil vocational, le recomanda meseriile compatibile cu acesta si le ofera sugestii despre pasii sau studiile pe care trebuie sa le urmeze pentru a-si atinge obiectivul de cariera. Aplicatia ofera totodata informatii cheie despre piata job-urilor din Romania si permite tinerilor sa isi salveze joburile preferate intr-un cont personal si istoricul tuturor testelor efectuate.
Aplicatia TomorrowME este integrata cu programele educationale actuale si cu cerintele din piata muncii, iar la baza testului vocational sta o metodologie recunoscuta international – metodologia Holland.
– Sunt schimbari fata de editiile precedente?
– Samsung integreaza in acest an continut 360 grade creat special pentru aplicatia #TomorrowME, cu ajutorul caruia elevii liceelor pot vizualiza meseriile viitorului si cum vor evolua competentele pentru o serie de specializari in urmatorii 10 ani. In cadrul aplicatiei sunt disponibile trei clipuri in format 360 de grade in care Angela Dimisca, profesor in cadrul programului Teach for Romania, Silvia Stegaru, co-fondator Codette si sustinator al meseriei de programator in randul femeilor, precum si membrii echipei de robotica AutoVortex vorbesc despre ce ii motiveaza in cariera si despre felul in care meseria lor se va schimba in urmatorii 10 ani.
Intregul interviu poate fi citit pe platforma www.CSRleaders.ro