Investitii de 28,5 milioane de euro in proiecte de Responsabilitate Sociala

In ultimii doi ani, companiile autohtone au investit 28,5 milioane de euro in proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR). Din aceasta suma 16,2 milioane de euro au fost investite in 2011, iar 12,3 milioane de euro in 2012.

Din cele 16,2 milioane de euro alocate proiectelor de Responsabilitate Sociala in 2011, aproape 11,6 milioane de euro au fost alocate de primele 10 companii aflate in topul investitiilor in domeniul CSR. Suma reprezinta aproape 1% din profitul net declarat de aceste companii la Ministerul Finantelor. Totodata, trebuie spus ca desi in 2011 au raportat zero profit, doua dintre companiile cu traditie in finantarea proiectelor de CSR au continuat sa aloce fonduri pentru sustinerea programelor de granturi dedicate ONG-urilor.

La nivelul tarii, cele mai multe investitii de CSR din 2011 au fost realizate de companiile ce activeaza in sectoarele petrolier, telecomunicatii si bancar. In topul companiilor autohtone cu cel mai mare buget de CSR, respectiv 4,2 milioane de euro in 2011, se afla compania Petrom.

Metodologie: Analiza este rezultatul unei cercetari realizate de echipa www.CSRmedia.ro in perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013 si a urmarit analiza cantitativa a sumelor investite in proiecte sociale in Romania. Cercetarea s-a realizat pe baza declaratiilor publice, interviurilor, rapoartelor de CSR, comunicatelor de presa si a altor comunicari realizate de companii in intervalul ianuarie 2011 – decembrie 2012.

Pentru mai multe informatii click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.