Iuliana Tudor – ambasadoarea campaniei “Fii eroul acestei povesti. Invinge leucemia”

iuliana-tudorPrezentatoarea TVR Iuliana Tudor a devenit ambasadoarea Campaniei de strangere de fonduri “Fii eroul acestei povesti. Invinge leucemia”, derulata de Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL). Campania are ca scop dotarea Laboratorului sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) cu un flowcitometru nou, aparat care costa circa 200.000 de euro si care asigura o diagnosticare corecta si rapida a bolnavilor de leucemie. Flowcitometrul este, la ora actuala, cel mai exact instrument de diagnosticare pentru cancerul sangvin, toate marile centre hematologice din lume avand in dotarea laboratoarelor astfel de aparate. In Romania exista numai cateva astfel de aparate performante, care sunt menite sa deserveasca toti bolnavii de cancer sangvin, fie ei adulti sau copii. In conditiile in care tara noastra inregistreaza mii de bolnavi de leucemie anual, numarul flowcitometrelor este total insuficient.

“Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se inregistreaza la adulti, iar, la nivel mondial, statisicile arata ca unul din patru oameni poate dezvolta pe parcursul vietii o forma de cancer. Pana in 2013, la nivel mondial, s-au inregistrat 48.610 cazuri noi de leucemie, dintre care 23.720 s-au soldat cu decese. Potrivit unor statistici recente, Romania ocupa locul 10 in randul statelor europene in ceea ce priveste incidenta cancerului. Rata imbolnavirilor avanseaza cu 0,1% in fiecare an, trendul crescator fiind identificat in ultimii zece ani”, spun specialistii.

In cadrul acestei campanii, ARIL va organiza, pe 25 si 28 februarie, cu sprijinul Scolii de Dans si Actorie EcArt Studio, doua reprezentatii de teatru menite strangerii de fonduri. Primul spectacol va avea loc pe data de 25 februarie la Palatul National al Copiilor, Sala Mica, iar cel de-al doilea va avea loc pe data de 28 februarie la Teatrul National, Sala Media. Cu prilejul celor doua evenimente, copiii de la Scoala de Dans si Actorie EcArt Studio vor pune in scena piesa de teatru “Alice in Tara Minunilor”. Pretul biletelor este de 50 de lei si pot fi achizitionate de pe blt.ro si biletoo.ro.

Mai mult, cu ocazia spectacolului caritabil de la Palatul National al Copiilor, participantii vor putea achizitiona o serie de produse realizate manual, precum bijuterii, imbracaminte sau martisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.