Janssen Romania a lansat platforma „Impreuna pentru fiecare zi de maine”

Janssen Romania angajamentJanssen Romania a lansat platforma „Impreuna pentru fiecare zi de maine”,  care uneste initiativele de responsabilitate sociala realizate in ultima perioada in tara noastra.

Platforma are la baza trei directii strategice, respective:  Salvarea si imbunatatirea vietilor femeilor si copiilor;  Prevenirea afectiunilor in randul populatiilor vulnerabile si  Intarirea capacitatii personalului medical.

Initiativele dedicate salvarii si imbunatatirii vietii femeilor si copiilor au avut ca scop adresarea unor teme precum mortalitatea infantila sau gestionarea unor afectiuni complexe, cum este cazul sclerozei multiple. Alaturi de World Vison, Janssen Romania a contribuit la finantarea necesara pentru achizitia unor kituri de igiena, dotarea cabinetelor medicale si pregatirea personalului medical din mediul rural. De asemenea, impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din Romania, a fost organizata prima intalnire intre copii – pacienti cu scleroza multipla, parinti si cadre medicale specializate cu scopul de a creste nivelul de informare si a oferi sprijin psihologic pentru o gestionare cat mai eficienta a acestui diagnostic.

Christian Rodseth, Managing Director al Janssen RomaniaNe bucuram sa vedem ca doar in doi ani am initiat si ne-am implicat in proiecte care au generat deja schimbari pozitive in randul membrilor comunitatii careia ii apartinem. Oamenii, pasiunea lor, alaturi de convingerea ca ei insisi sunt un catalizator al faptelor bune au contribuit la succesul acestor proiecte. Impreuna pentru fiecare zi de maine reflecta valorile care ghideaza activitatea Janssen Romania in toate proiectele si initiativele locale pe care le-am dezvoltat si sustinut in perioada 2016-2017”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen Romania.

Janssen Romania s-a concentrat asupra imbunatatirii starii de sanatate a membrilor din diverse grupuri defavorizate. Aceasta initiativa strategica a fost concentrata asupra reducerii riscurilor asociate utilizarii excesive a antibioticelor prin intermediul unei campanii publice de constientizare.

In acelasi timp, doua dintre problemele de la nivelul tarii noastre, si care vizeaza doua categorii de persoane vulnerabile, sunt rata ridicata a abandonului scolar si cresterea numarului de persoane in varsta. Janssen s-a implicat activ alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei pentru a sprijini deschiderea a trei Centre Comunitare Generatii in cadrul carora copiii din medii defavorizate au putut beneficia de asistenta sociala si indrumare in pregatirea temelor pentru scoala. Activitatile de mentorat le-au fost asigurate copiilor de catre persoanele varstnice care au fost dornice sa le ofere acestora o parte din timpul si cunostintele lor.

Platforma „Impreuna pentru fiecare zi de maine” aduce laolalta nu doar proiectele care sustin comunitatile locale, ci si initiative interne prin care angajatii se pot implica activ in activitati pentru comunitate. In intervalul 2016-2017, 30% din angajatii Janssen Romania au petrecut aproximativ 3.000 de ore2, implicandu-se in programele de responsabilitate sociala dezvoltate de companie.

Pe langa proiectele dezvoltate pe baza celor 3 directii strategice, Janssen Romania a initiat Hacking Health Hackathon, cel mai important eveniment pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Est. Evenimentul a angrenat aproximativ 100 de participanti, organizati in 21 de echipe, care au dezvoltat solutii digitale inovatoare cu potentialul de a contribui la preventia si educatia in domeniul sanatatii din Romania.

Initiativele Janssen Romania sunt complementare altor programe ale companiei mama, Johnson & Johnson, din Europa, Orientul Mijlociu si regiunea Africii. In anul 2016, investitia regionala a Johnson & Johnson in astfel de proiecte s-a ridicat la 7,7 milioane de lire sterline si a cuprins peste 550.000 de beneficiari directi.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.