Johnson & Johnson ii invata pe cei din comunitatile sarace cum sa aiba grija de sanatatea lor

Health is for Everyone_Johnson&JohnsonJohnson & Johnson a semnat un parteneriat strategic cu organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor Romania, pentru implementarea in tara noastra a programului Health is for Everyone. Aceasta initiativa are ca scop promovarea bunelor practici in domeniul preventiei in sanatate si al ingrijirii personale, in cadrul comunitatilor din medii dezavantajate. Programul a debutat la inceputul acestui an si este implementat in cinci tari balcanice, Romania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia si Serbia.

Planificat pe o durata de doi ani de zile, programul include o serie de cursuri de pregatire Train the trainer, sustinute de experti in domeniul sanatatii, pe baza materialelor furnizate de Johnson&Johnson, pentru mamele sociale si ingrijitorii sociali din cadrul SOS Satele Copiilor. Ingrijitorii SOS au oportunitatea de a discuta exemple concrete si de a solicita sprijin din partea formatorilor in rezolvarea unor situatii cu care se confrunta in mod current. Ulterior, pe baza cunostintelor acumulate in cadrul cursurilor de formare, pot transmite informatiile catre grupurile de care se ocupa, pentru formarea si deprinderea de bune practici privind igiena si ingrijirea personala.

George Ciprian Pachitanu JohnsonProgramul Health is for Everyone reprezinta o initiativa ancorata in valorile si principiile Johnson&Johnson, de a fi responsabili in comunitatile in care traim si muncim si de a incuraja dezvoltarea si evolutia in domeniul sanatatii si al educatiei. Credem cu tarie ca este foarte important sa impartasim experienta noastra si sa oferim sprijinul comunitatilor dezavantajate, dar si celor implicati in servicii de sanatate. Prin actiunile planificate pentru cei doi ani in programul Health is for Everyone ne-am propus sa informam si sa sprijinim comunitatile vulnerabile cu ajutorul ingrijitorilor sociali SOS, ambasadorii proiectului nostru. Pana acum, 405 reprezentanti din Romania au trecut prin cursurile de pregatire, urmand ca pana la finalul anului sa ajungem la un numar de 944 persoane instruite in cadrul acestui program”, a declarat George Ciprian Pachitanu, Project Leader Health is for Everyone.

Cursurile Train the Trainer din 2017 se vor concentra asupra unor teme care vizeaza sanatatea fizica si importanta ingrijirii pentru mentinerea sanatatii, iar in 2018 programul prevede reluarea cursurilor, in cadrul carora reprezentantii SOS vor impartasi experiente si bune practici. Mai mult decat atat, ei vor primi o instruire suplimentara, urmand sa fie pregatiti pe teme referitoare la sanatatea emotionala.

Totodata programul include si acordarea de suport financiar din partea Johnson&Johnson pentru participarea beneficiarilor la o serie de examinari medicale, cu contributii egale pentru toate cele cinci tari.

Health is for Everyone are ca obiectiv pregatirea unui numar total de 11.730 beneficiari din programele Family Strengthening Programmes si Family Based Care, din cele 5 tari care implementeaza programul.

De la inceputul acestui an, in tara noastra au avut loc 154 de sesiuni de consiliere individuala si 13 sesiuni de consiliere in grup, acestea fiind sustinute in toate cele trei centre SOS din Bucuresti, Sibiu si Bacau.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.