Junior Achievement: 10 licee implicate în acțiuni sustenabile, premiate prin proiectul Eco-nomie pentru comunitatea ta

  •  Junior Achievement (JA) România a derulat, cu sprijinul Raiffeisen Bank România, ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, prin care susține liceele în demersul de a crește, în rândul elevilor, nivelul de conștientizare cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor.
  • Peste 200 de elevi au beneficiat de activități applied learning.
  • 20 de echipe de elevi, alături de profesorii coordonatori, și-au prezentat proiectele pentru dezvoltare durabilă și responsabilitate față de mediu în cadrul evenimentului final.

Junior Achievement (JA) România a încheiat ediția-pilot a proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta, inițiativă derulată cu sprijinul Raiffeisen Bank România pentru a susține liceele în demersul de a crește, în rândul elevilor, nivelul de conștientizare cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor.

169 de licee din 96 de localități au parcurs prima etapă a proiectului prin utilizarea resurselor educaționale disponibile pe platforma JA Learn™, în activități la clasă. Astfel, peste 6.280 de elevi au parcurs studii de caz sau exerciții de lucru în echipă prin intermediul cărora și-au dezvoltat o mai bună înțelegere a conceptelor și principiilor specifice sustenabilității – ciclul de viață al produsului, principiul celor 9R, amprenta ecologică, economie verde.

28 dintre aceste licee au continuat cu etapa a doua a proiectului, prin derularea unor acțiuni de informare a membrilor comunității pe teme de utilizare responsabilă a resurselor de mediu și planificarea unor acțiuni fezabile în viitorul apropiat. Organizată sub formă de competiție, această etapă a vizat capacitatea liceenilor de a propune soluții pentru probleme de mediu și de a deveni agenți ai schimbării în comunitățile lor.

Proiectul câștigător aparține unei echipe formate din elevi și un profesor coordonator de la Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, care a propus utilizarea upcycling-ului pentru articole de îmbrăcăminte și consiliere în utilizarea acestora ca metode de combatere a fenomenelor fast fashion și bullying vestimentar.

Acesta a fost desemnat în cadrul finalei organizate la sfârșitul lunii mai, la sediul central Raiffeisen Bank, la care au participat 20 de echipe formate din elevi și profesori coordonatori.

Alte nouă proiecte aparținând unor licee din București și din țară au fost premiate pentru relevanța acțiunilor propuse în raport cu nevoile identificate la nivelul comunităților și impactul pozitiv pe care îl pot crea. De la reciclarea creativă la amenajarea dendrobotanică a spațiilor din jurul liceelor și protejarea habitatelor și a biodiversității din comunitate, toate proiectele au demonstrat angajament față de dezvoltarea durabilă și protejarea mediului.

”Suntem alături de Junior Achievement România de 14 ani, iar prin Eco-nomie pentru comunitatea ta, ne bucurat să susținem o inițiativă care și-a propus să încurajeze liceenii să adopte atitudini responsabile față de mediu.” – Bogdan Popa, Vicepreședinte, Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România

Cele 10 licee vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 76.000 de lei, ce va putea fi utilizat exclusiv pentru derularea unor acțiuni ce contribuie la gestionarea responsabilă a resurselor în cadrul școlii sau pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.