Junior Achievement: Peste 1500 de liceeni invata despre „Credite inteligente” la scoala

Credite inteligente_foto_comunicat_ed.2019Junior Achievement (JA) Romania si KRUK Romania incep activitatile educationale din editia a doua a proiectului „Credite inteligente”. Programul vizeaza 1.500 de liceeni din Bucuresti si alte zece orase, si vizeaza construirea unei atitudini pozitive fata de planificarea utilizarii resurselor si a finantelor proprii.

Editia din acest an a proiectului aduce o abordare integrata ce combina activitati la clasa, de educatie pentru utilizarea responsabila a serviciilor financiare si actiuni de tip job shadow care familiarizeaza elevii cu job-urile de actualitate din domeniul financiar.

Angajatii KRUK, voluntari in proiect, impartasesc din cunostintele si experienta lor de lucru explicand elevilor concepte legate de folosirea si administrarea bugetelor, corelarea nevoilor si resurselor financiare reale cu accesarea serviciilor de creditare.

Ei vor gazdui liceeni pentru activitati “job shadow”, prezentandu-le aspecte legate de munca lor – responsabilitati, abilitati si cunostinte, nivelul si tipul de studii necesare angajatilor aflati la primul loc de munca, precum si oportunitati de dezvoltare profesionala.

 „Cand am inceput acest parteneriat cu Junior Achievement Romania anul trecut, nu ma asteptam ca atat de multi colegi sa isi doreasca participarea ca voluntari in acest proiect. Ma bucura nespus implicarea lor, daruirea cu care au raspuns solicitarilor echipei JAR si mai ales rezultatele exceptionale ale activitatilor la clasa. Am reusit sa prezentam elevilor simple cunostinte financiare pe care le vor folosi cu siguranta in viitor”, a declarat Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK Romania.

 Potrivit unui studiu recent , la nivel national, imprumuturile financiare raman optiunea pe care o alege majoritatea populatiei pentru achizitii ce tin de cresterea calitatii vietii: locuinta, masina, gadget-uri si electrocasnice. Astfel, educatia financiara a tinerilor devine esentiala in dezvoltarea abilitatilor de asigurare si gestionare a veniturilor si de cheltuire justificata a banilor.

La editia pilot, dintre cei 1.600 de liceeni implicati, peste 60% au participat pentru prima data la un program de educatie financiara, iar 88% dintre ei ar recomanda un astfel de program si altor colegi sau prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.