Junior Achievement: Premii de 50.000 de euro pentru elevi si studenti antreprenori

Junior AchievementJunior Achievement (JA) Romania invita elevii si studentii sa participe la competitiile de antreprenoriat JA Business Plan Challenge 2018 si JA Company of the Year 2018.

La competitia JA Business Plan Challenge 2018 pot participa tineri care doresc sa dezvolte un concept de business  pe care ulterior si sa il testeze pe piata prin lansarea si conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up. Dintre planurile de business inscrise in JA Business Plan Challenge vor fi selectate 50 pentru a se dezvolta in incubatorul de afaceri si a participa la  faza nationala a competitiei europene JA Company of the Year. Participantii cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii in valoare totala de 50.000 de euro.

Editia a XVIII-a a competitiei europene JA Company of the Year in Romania

De-a lungul editiilor, tinerii au impresionat cu start-up-uri inovatoare dintr-o gama larga de domenii, de la agribusiness si industrii creative, la inginerie si stiinte aplicate. Anul trecut, peste 150 de start-up-uri create de elevi si studenti au fost selectate pentru a intra in etapa intermediara a competitiei, incubatorul educational de afaceri JA BizzFactory.

La sectiunea Elevi, sase tinere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplita au castigat finala nationala si au reprezentat Romania la finala europeana a competitiei JA European Company of the Year 2017, desfasurata la Bruxelles, Belgia. Elevele au creat un „plasture GPS” multifunctional, eficient in gasirea obiectelor usor de pierdut sau in monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afectiuni precum Alzheimer. Dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii si este ideal in viata oricui.

La categoria Studenti, echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat a dezvoltat o platforma on-line care pune in legatura oamenii care au nevoie de servicii casnice cu agenti locali de incredere. Echipa a reprezentat Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge din Helsinki, Finlanda. Programele JA de educatie antreprenoriala sunt implementate in acest an in 236 de licee si 26 de universitati din Romania.

In acest an, doar 50 de echipe vor intra in incubatorul educational de afaceri JA BizzFactory, unde, sub indrumarea profesorului coordonator si a consultantilor voluntari din business, vor trece prin toate etapele pilotarii afacerii, de la realizarea unei cercetari de piata si crearea unei versiuni reale a produsului/serviciului oferit sau a unui prototip, pana la interactiunea cu piata si realizarea unei vanzari.

Echipele de elevi si studenti cu cele mai bune rezultate in incubator se vor califica in Finala Nationala a competitiei JA Company of the Year 2018, care va avea loc pe 22 mai, in Bucuresti. Aici, tinerii isi vor expune produsele sau serviciile si isi vor prezenta planurile de afaceri – prin intermediul unui pitch – in fata juriului format din profesionisti din mediul de business pentru a castiga un loc pe podium.

Elevii si studentii din toata tara se pot inscrie in competitia JA Business Plan Challenge 2018 pana pe 26 februarie 2018.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.