Junior Achievement: Programul Life Changer („Schimbam vieti”) a ajuns in 131 de scoli

infografic-Life Changer_2018_1200x628In cadrul programului international Life Changer (Schimbam vieti), anul trecut, 4.216 elevi, de la 131 de scoli si licee, au beneficiat gratuit de experiente learning by doing.

Programul, ajuns deja la a patra editie in Romania, este derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Metropolitan Life si al Fundatiei MetLife.

Pe langa activitatile la clasa, voluntarii Metropolitan Life s-au implicat ca mentori in cadrul competitiei de antreprenoriat JA, ajutand, prin consultanta si feedback, echipele de liceeni sa isi dezvolte idei de afaceri fezabile si sa ia parte la o experienta asemanatoare celor din viata reala. In finala editiei din 2018, echipa Q-APP, de la Colegiul Economic A. D. Xenopol, a primit premiul Metropolitan Life pentru Cel mai bun plan financiar.

Sunt mandra de faptul ca de patru ani fac parte din acest program si ca pot sa impartasesc din experienta mea de consultant, acumulata in cei 14 ani petrecuti in cadrul companiei Metropolitan Life. Consider ca este foarte important sa impartasim cunostintele noastre si, astfel, sa ghidam formarea generatiei urmatoare”, a declarat Elena Perisanu, consultant Metropolitan Life Constanta.

Astfel de experiente stau la baza dezvoltarii abilitatilor financiare si de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel international, ca fiind esentiale pentru incluziunea financiara a tinerilor: managementul banilor si al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personala, gandirea critica si abilitatea de a lua decizii.

De la inceputul parteneriatului, peste 14.000 de elevi romani au beneficiat gratuit de acest program implementat cu sprijinul Metropolitan Life, prin intermediul Fundatiei MetLife.

Totodata, consultantii Metropolitan Life au investit 445 de ore de voluntariat in activitati la clasa si mentorat pentru echipele de liceeni participante in competitia JA de antreprenoriat.

Programul Life Changer (Schimbam vieti) se desfasoara in 20 de tari din Europa si Orientul Mijlociu. La nivel european, programul se aliniaza strategiei de reducere a discrepantelor dintre tarile spatiului comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.