JYSK a semnat cu UNICEF un parteneriat pe trei ani, pentru sustinerea copiilor vulnerabili

Alex Bratu (JYSK) si Pieter Bult (UNICEF) 2JYSK si UNICEF in Romania au semnat un parteneriat pe trei ani in beneficiul copiilor romani. In primul an, compania scandinava sustine proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF in 45 de comunitati din judetul Bacau. 
Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are doua componente: Pachetul Minim de Servicii si Pachetul Educatie Incluziva de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare si educare pentru parinti si copii deopotriva.

 

Ne bucuram ca, prin intermediul acestui parteneriat cu UNICEF, vom putea contribui la imbunatatirea vietii copiilor din familiile vulnerabile. Credem ca fiecare copil are dreptul la educatie, la servicii de sanatate si protectie sociala si la un mediu in care sa se simta in siguranta. Acestea sunt servicii de baza de care copiii aflati in cele 45 de comunitati din Bacau vor beneficia datorita programelor desfasurate de UNICEF si vor putea, astfel, sa aiba o copilarie fericita. Credem ca avem obligatia morala de a ne implica in comunitatile in care activam. Este una dintre filozofiile de baza ale companiei JYSK”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania.

In 2014, UNICEF in Romania, impreuna cu Guvernul Romaniei si partenerii sai, a lansat proiectul pilot denumit Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii – Servicii Comunitare pentru Copii. Teoria din spatele acestui proiect sustine ca implementarea unui pachet de servicii care asigura interventia timpurie va reduce costurile pe termen scurt si mediu din sectorul social. Lectiile invatate din proiectul pilot implementat in Bacau pot sprijini toti cei patru milioane de copii din Romania sa beneficieze de servicii bazate pe comunitate.

UNICEFCopiii au nevoie de sustinere pe termen lung pentru a creste protejati, sanatosi si fericiti in propriile lor familii. Serviciile integrate bazate pe comunitate in domeniul protectiei sociale, a sanatatii si educatiei le ofera parintilor vulnerabili informatii, asistenta si sustinere pentru a-si ingriji mai bine copiii si pentru a-i ajuta sa prospere. Suntem incantati ca JYSK s-a angajat la un parteneriat pe termen lung in beneficiul tuturor copiilor din Romania”, a spus Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF in Romania.

Pachetul Minim de Servicii pentru copii si familiile lor este format din servicii bazate pe comunitate de protectie sociala, sanatate si educatie. Acesta presupune prezenta in fiecare comunitate a cel putin unui asistent social, unui asistent medical si a unui consilier scolar. Impreuna, acesti profesionisti ii ajuta pe copiii vulnerabili si familiile lor sa isi evalueze nevoile si ofera asistenta personalizata.

Prin implementare Pachetului de Educatie Incluziva de Calitate, UNICEF si partenerii sai se concentreaza pe prevenirea neinscrierii la scoala, a absenteismului, abandonului si parasirii timpurii a scolii, precum si pe imbunatatirea rezultatelor scolare si a competentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.