Kaufland: 100 de angajati ai companiei au lucrat pentru construirea a 8 case in Cumpana

Big Build 2018_3 resKaufland Romania a sustinut cu peste 250.000 de euro evenimentul Big Build 2018, ce a vizat construirea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din comuna Cumpana, judetul Constanta.

Astfel, in primele zile din octombrie, 240 de voluntari au lucrat la ridicarea locuintelor, intre care si campioana olimpica la maraton Constantina Dita si Roxana Ciuhulescu. Dintre acestia, 100 sunt angajati Kaufland Romania, care au ales sa isi dedice timpul si sa se implice in acest proiect, pentru a da o mana de ajutor celor 8 familii din comunitate sa ridice primele lor locuinte decente.

In prezent, familiile care se vor muta in casele construite la BIG BUILD locuiesc in conditii foarte precare – in case supraaglomerate sau construite din materiale improprii, unele dintre ele avand nevoie de reparatii urgente, altele cu bucataria sau cu toaleta in curte. Cele 8 familii lucreaza si au venituri stabile, insa mult prea reduse pentru a-si permite o chirie decenta sau un credit imobiliar.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaSustinerea proiectelor sociale este o parte importanta a strategiei noastre de CSR. BIG BUILD este un proiect la care tinem mult, ne implicam cu bucurie an de an in ajutorarea familiilor cu venituri mici, care au nevoie de o locuinta decenta. Ne place sa credem ca in fiecare perete pe care il ridicam raman entuziasmul, speranta si optimismul voluntarilor Kaufland. Construim nu o casa, ci acasa”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Cele 8 locuinte sunt construite in sistem duplex si au trei camere – sufragerie, doua dormitoare, baie, bucatarie si un spatiu exterior. Ele sunt amplasate langa Campusul Scolar din Cumpana, alaturi de alte 16 case in diferite stadii de constructie pe care Habitat for Humanity le ridica in comunitate. Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primaria Comunei Cumpana.

Membrii celor 8 familii au lucrat, de asemenea, alaturi de voluntari la constructia propriilor case. Voluntariatul este una dintre conditiile includerii in programul Habitat for Humanity pentru a beneficia de o casa, iar familiile trebuie sa insumeze un numar de 1000 de ore de voluntariat.

Prin acest demers, Habitat for Humanity Romania marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra dreptului fiecaruia la o locuinta decenta. Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. Peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece. In plus, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie. (Sursa: Eurostat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.