Kaufland a anuntat primele 11 proiecte finantate cu 450.00 euro, prin programul In Stare de Bine

In Stare de Bine_KauflandKaufland Romania, impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, au anuntat cele 11 organizatii non-guvernamentale care vor primi finantare de peste 450.000 de euro, prin programul „In stare de bine”. Primul apel de proiecte s-a desfasurat in luna aprilie, cand au fost inscrise 222 de propuneri, dintre care 11 au fost desemnate castigatoare.

Organizatiile non-guvernamentale au intrat in concurs cu proiecte din cele trei domenii de actiune ale programului: cultura, sport si viata sanatoasa, iar prioritare au fost cele care vizeaza grupuri vulnerabile din intreaga tara.

„Speciali pe patine – luam viteza spre starea de bine” este unul din proiectele castigatoare si va fi derulat de Fundatia Special Olympics, care va primi un buget de peste 40.000 euro. Proiectul presupune dezvoltarea primului program de antrenamente si competitii din Romania pentru patinaj, dedicat persoanelor cu dizabilitati intelectuale, cu scopul de a demonstra beneficiile majore pe care le aduce sportul asupra starii de sanatate.

Un alt exemplu este proiectul „Dezvoltarea sanatoasa si in armonie cu natura a comunitatii din satul Mercheasa” al Asociatiei Carpaterra, care, cu un buget de peste 47.000 euro va renova un centru educational si va organiza activitati educationale pentru copiii si comunitatea afectata de saracie din satul Mercheasa.

Prin programul „Scoala de bine” Asociatia Culturala ACT va organiza activitati culturale de tip creativ (actorie, dans, jocuri) pentru elevi din scoli si licee marginalizate. Proiectul va primi finantare in valoare de peste 47.000 euro.

Lista tuturor proiectelor finantate este disponibila AICI.

Cel de-al doilea apel de proiecte din acest an a avut loc intre 11-13 iunie si a totalizat 188 de propuneri de proiecte trimise in competitie. Acestea vor fi jurizate in perioada imediat urmatoare, iar rezultatele urmeaza sa fie anuntate in cursul lunii august.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.