Kaufland a dat startul inscrierilor pentru finantarea de 1 milion de euro oferita ONG-urilor

kaufland - in stare de bineUPDATE: Pentru primul apel de proiecte s-a epuizat numarul maxim de cereri de finantare.

Proiectele depuse intra in etapa de evaluare.
Veti putea inscrie proiecte in iunie, la cel de-al doilea apel de proiecte din cadrul programului.

Kaufland Romania a inceput inscrierile pentru programul de finantare care va oferi organizatiilor nonguvernamentale din Romania granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.

Astfel, pe platforma online www.instaredebine.ro, ONG-urile pot depune proiecte sustenabile pentru Romania, in cadrul primei sesiuni de aplicatii, care va dura pana pe 5 mai 2018, ora 17:00.

Kaufland Romania ofera 1 milion de euro pentru acest program de sprijin al ONG-urilor, suma maxima a finantarii acordate pentru un proiect individual fiind de aproximativ 50.000 euro (235.000 lei).

Programul se adreseaza tuturor asociatiilor, fundatiilor si federatiilor care dezvolta proiecte in domeniile cultura, sport si viata sanatoasa. O atentie speciala in selectia propunerilor va fi acordata celor dedicate zonelor rurale: astfel, 25% din totalul proiectelor sprijinite de Kaufland Romania se vor adresa comunitatilor si beneficiarilor din mediul rural.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaAbia asteptam sa vedem proiecte frumoase si inovatoare din partea ONG-urilor pentru sport, sanatate sau cultura. Acest program este inca o dovada a faptului ca angajamentul si implicarea noastra in comunitate este strategica si pe termen lung. Ne vedem pe Instaredebine.ro”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

 

Lansat in aprilie 2018, programul se bucura de un interes covarsitor din partea ONG-urilor, ceea ce subliniaza nevoia pentru o astfel de initiativa in Romania. Peste 13.000 de accesari au fost inregistrate pe platforma www.instaredebine.ro numai in primele zile de la lansare, iar serviciul de helpdesk dedicat programului inregistreaza peste 100 de solicitari zilnice, prin apeluri telefonice sau e-mail. Peste 2.500 de persoane au participat la sesiunile de informare organizate pana acum, in mod direct sau urmarind transmisiunea live.

Inscrierile se fac online, in cadrul a trei sesiuni pe parcursul anului 2018, iar urmatoarele doua vor avea loc in lunile iunie si august 2018.

Programul este initiat de Kaufland Romania si implementat cu sprijinul FDSC (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.