Kaufland a deschis primul hub de incarcare rapida pentru automobile electrice

Kaufland - hub statie incarcare masini electrice Kaufland Romania si Renovatio Group au realizat primul hub de incarcare rapida pentru automobile electrice din Romania si Europa de Est. Acesta este situat in parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Vacarescu, din Bucuresti.

Hub-ul ofera posibilitatea incarcarii simultane a 6 vehicule electrice. Noutatea si principalul beneficiu al lui fiind ca 3 dintre aceastea se vor putea incarca in regim rapid, la o putere de maxim 50kW. In acest fel, majoritatea modelelor electrice, prezente pe piata din Romania vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei, in mai putin de o ora. In completarea statiilor de incarcare rapida, sunt disponibile 3 puncte de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22kW.

Statiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, au un regim de functionare non-stop si, conform angajamentului de la inceputul acestui an, costurile incarcarilor sunt suportate in totalitate de catre Kaufland Romania.

Valer Hancas_Kaufland Romania_Misiunea noastra este sa demonstram ca nu este complicat sa actionezi cu grija fata de mediul inconjurator. Sustinem proiectul din dorinta de a incuraja utilizarea masinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastra initiativa in acest sens. Am lansat in anul 2016, impreuna cu Renovatio, prima retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, pe care am pus-o la dispozitia tuturor in mod gratuit. In 2018, am ajuns la peste 20 de locatii in parcarile noastre, oferind astfel o mai mare autonomie in deplasare. Credem ca prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai multi oameni sa fie eco. Responsabilitatea fata de mediu a fost si va fi intotdeauna pe agenda noastra, ca parte integranta a modului de a face business”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Totodata, pentru incarcarea bateriilor masinilor electrice este folosita peste 95% energie din surse regenerabile.

Reteaua Renovatio e-charge numara, in prezent, 92 puncte de incarcare in 38 de locatii din care 62 puncte de incarcare sunt instalate in 23 de locatii Kaufland.

Conform statisticilor oficiale, in Romania sunt inmatriculate, in acest moment, peste 1000 de masini electrice.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.