Kaufland a investit anul trecut 26 milioane de lei in comunitatile in care activeaza

Kaufland - rezultateKaufland Romania a sprijinit comunitatea locala cu peste 26 de milioane lei, in 2017, fiind un important sustinator al ONG-urilor. Investitia a insemnat proiecte de reponsabilitate sociala ce au venit in beneficiul a circa 600.000 de romani – copii, adulti sau varstnici – din domenii esentiale pentru dezvoltarea comunitatii, precum: cauze sociale, sanatate, educatie, sport, protectia mediului si de facilitare a accesului la cultura.

Totodata, anul trecut compania a lansat prima retea de gradini urbane comunitare, amplasate pe acoperisurile sau in exteriorul magazinelor sale si in scoli (Gradinescu). De asemenea, compania a inaugurat Raftul Romanesc, primul program national pentru mai multa carne de porc romaneasca la raft, prin care preia productia de la peste 50% dintre micii fermieri romani.

Tot in 2017, compania si-a reinventat identitatea vizuala si a introdus concepte noi de galerii comerciale, precum Open Mall, Food Court sau magazine cu pereti din sticla. Mai mult, in cursul anului trecut, Kaufland Romania a investit peste 700 milioane lei in modernizarea si extinderea retelei de magazine.

marco-hosl-ceo-kaufland-romaniaNe dorim sa oferim un loc unde sa te simti bine sa iti petreci timpul si credem ca am devenit mai mult decat un magazin – un adevarat partener al comunitatii. Iata ca astazi clientii pot gasi la Kaufland fie gradini urbane comunitare, fie un loc unde isi pot incarca gratuit masina electrica sau containere de reciclare a ambalajelor. Alegem sa fim responsabili si sa construim in continuare pentru Romania”, a declarat Marco Hößl, Director General Kaufland Romania.

Peste 15.000 de romani lucrau la Kaufland, in medie, de-a lungul anului trecut (+7% fata de 2016), compania fiind cel mai mare angajator privat din tara, si de asemenea detinator al certificatului de Top Employer, acordat de un Institut international. Anul trecut, Kaufland Romania a anuntat cresterea salariului minim al lucratorilor comerciali la suma de 2800 lei brut cu tichete de masa – ceea ce reprezinta cu peste 60% mai mult decat salariul minim in Romania  – acordand beneficii precum asigurare de sanatate si zile de concediu de odihna in plus.

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investitii in expansiune si modernizare, la peste 200 de milioane de euro si pregateste deschiderea a 10 noi magazine, inclusiv in orase de dimensiuni mici. Compania va continua sa sprijine comunitatea si sa creasca parteneriatele cu producatorii locali. In prezent, peste 70% din furnizorii Kaufland Romania sunt romani.

Kaufland  a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10,09 miliarde lei, in crestere constanta de la an la an. De asemenea, si in 2017, Kaufland s-a numarat printre cei mai importanti contribuabili la bugetul de stat al Romaniei, directionand o suma de peste 680 milioane lei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.