Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Kaufland a lansat aplicația mobilă de educație nutrițională ”AKADEMIA KINDERLAND”

AKADEMIA_KINDERLANDKaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B au lansat aplicația mobilă de educație nutrițională „AKADEMIA KINDERLAND”.

Aplicația este un program digital unic în România, ce sprijină eforturile părinților de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, în care copiii au posibilitatea de a învăța și descoperi prin jocuri special create, importanța unei alimentații sănătoase, cum să se hrănească corect și ce înseamnă un stil de viață echilibrat.

Disponibilă în App Store și Google Play, aplicația poate fi descărcată gratuit, pe orice dispozitiv mobil. Totodată, cei mici o pot accesa și de pe un laptop sau calculator, pe platforma www.akademiakinderland.ro.

Potrivit celor mai recente studii realizate în pandemie cu privire la obezitatea infantilă, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă. Mai mult, în țara noastră, 1 din 4 copii de opt ani are probleme de greutate, iar 1 din 10 copii suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase este esențială pentru dezvoltarea armonioasă pe termen lung a celor mici.

Proiectul vine ca o continuare a școlii mobile Akademia Kinderland înființată acum trei ani, care îi învață pe cei mici reguli simple de nutriție. Caravana a instruit peste 20.000 de copii din Capitală și din alte 8 orașe din Ardeal și Dobrogea, care au dobândit prin jocuri și demonstrații interactive informații despre nutriția sănătoasă.

Akademia Kinderland a trecut acum din spațiul fizic în cel virtual, fiind disponibilă pentru toți copiii, indiferent unde se află.

2020 - Kathi Scheidereter_Kaufland RomaniaObezitatea infantilă a început să devină o problemă de luat în calcul și în țara noastră, de aceea este esențial ca cei mici să dobândească informații utile despre ce înseamnă o nutriție sănătoasă și cum trebuie să aleagă alimentele corect. Trebuie să facem tot posibilul de a preveni și combate acest fenomen îngrijorător, iar aplicația Akademia Kinderland este soluția ce îmbină perfect nevoia de a păstra atenția celor mici, care se plictisesc foarte repede, cu cea de a le oferi o completare a educației într-o manieră extrem de ingenioasă, prin jocuri interactive” – a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

”Detectivul de zahăr”, ”Farfuria ideală”, ”Super eroul K”, ”Vasul de sânge” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi în campusul Akademiei Kinderland, alături de multe module informative, precum ”Piramida alimentară”, ”Tuburile digestive”, ”Balanța alimentație vs. mișcare”.

Copiii vor afla, printre altele, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum trebuie să combine corect alimentele, ce presupune o gustare sănătoasă, unde se poate ascunde zahărul și în ce fel le afectează memoria. 

Acțiunea se petrece în campusul Akademiei Kinderland, unde fiecare copilul controlează un personaj pentru a se juca. K, mascota Akademiei și super eroul nutriției sănătoase, îl însoțește pe jucător de-a lungul traseului, îi oferă instrucțiuni de joc, sfaturi și recomandări pentru o viață sănătoasă. În campus, există stații de încărcare electrică, iar clădirile au acoperiș verde, cei mici fiind învățați că acestea contribuie la diminuarea poluării și ajută la protecția mediului.

APLICAȚIA AKADEMIA KINDERLAND POATE FI ACCESATĂ PE:

  • App Store – Akademia Kinderland Campus
  • Google Play – Akademia Kinderland Campus
  • akademiakinderland.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...