Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

KAUFLAND: Akademia Kinderland -Scoala mobila de vara despre alimentatie sanatoasa

Program caravana vara 2020_Akademia KinderlandKaufland Romania a dat startul programului care ii invata pe cei mici despre alimentatia sanatoasa –  Akademia Kinderland, pentru al treilea an la rand.

Prima oprire a scolii pe roti care invata copiii cum sa se hraneasca sanatos are loc la Cluj-Napoca, la Cluj Arena, in zona tribunei a 2-a, unde va poposi timp de 10 zile, incepand cu 6 iulie.

Accesul este gratuit si se face in intervalul orar 16:00 – 20:00, in grupuri de maximum 5 persoane, in baza programarilor prealabile la numarul 0775.205.078 – si cu respectarea tuturor rigorilor de protectie obligatorii in aceasta perioada.

La activitatile Akademiei Kinderland pot participa copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie.

La fata locului, organizatorii au luat toate masurile de siguranta pentru respectarea distantarii sociale, cu circuit separat de intrare/iesire, termoscanare, dezinfectant, manusi si masti de protectie.

Scoala-muzeu in aer liber: educatie interactiva pentru nutritie corecta

Butaforii, fructe si legume sub forma de exponate gigant, statii de explorat, jocuri pe tableta, informatii si curiozitati despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravana, unde cei mici vor invata prin metode nonformale si interactive despre alimentatia corecta.

Copiii vor fi indrumati de personal prin statiile decorate atractiv, unde vor afla cum arata farfuria ideala, cum functioneaza corpul uman in raport cu mancarea, cum se combina corect alimentele, ce inseamna gustare sanatoasa si cum sa evite risipa alimentara – toate explicate pe intelesul copiilor.

Specialistii atrag atentia asupra importantei nutritiei corecte inca de la varste mici

Programul derulat de Kaufland si Asociatia Plan B sprijina parintii in eforturile de a-i ajuta pe cei mici sa deprinda obiceiuri sanatoase, cu impact pe termen lung in starea de sanatate si dezvoltarea armonioasa.

Potrivit specialistilor , una dintre consecintele izolarii sociale din timpul pandemiei a fost cresterea obezitatii infantile, in contextul in care copiii nu au mai avut activitate fizica si a existat tentatia de a consuma mai des hrana nesanatoasa, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc. 

Cel mai recent studiu european  cu privire la obezitatea infantila arata ca in Romania, 7% dintre copii nu iau niciodata micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si unul din 10 sufera de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sanatoase include pe langa nutritie corecta si evitarea risipei alimentare. Acelasi studiu arata ca in Romania, risipa alimentara se ridica la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce in gospodarii. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...