Kaufland angajeaza persoane cu dizabilitati in magazinele sale

Vizual_Program angajare persoane cu dizabilitati_KauflandKaufland Romania deruleaza programul-pilot de angajare si includere a persoanelor cu dizabilitati in magazinele sale.

Dezvoltat in colaborare cu echipa Motivation, programul extinde unul dintre principalii piloni pe care Kaufland si-a construit renumele ca angajator – acela al tratamentului egal si cu respect al tuturor celor care poarta, zi de zi, brandul Kaufland.

In etapa-pilot, programul se desfasoara in magazinele Kaufland din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara, unde vizeaza pozitiile de casier, lucrator comercial si lucrator comercial in raionul de legume-fructe, asistent etichetare si asistent grill, pentru care persoanele interesate pot aplica la adresa cariere@kaufland.ro.

Obiectivele curajoase sunt sustinute de un start incurajator: programul-pilot implineste deja doua luni de la implementare si isi propune ca pana in aprilie 2020 sa recruteze si sa integreze cu succes in magazinele, depozitele si sediile Kaufland din toata tara peste 500 de persoane cu dizabilitati, in roluri cat mai diverse. Criteriile de reusita ale proiectului nu sunt doar cantitative, ci si calitative. In evaluarea demersului, se va tine cont atat de gradul de integrare al persoanelor cu dizabilitati, cat si de impactul general al proiectului la nivelul echipei Kaufland.

estera anghelescu kaufland„Multe dintre persoanele cu dizabilitati din Romania vor si pot sa munceasca, dar nu au sansa unui loc de munca. Kaufland isi propune sa raspunda la aceasta problema si alege sa vada in acesti oameni abilitatile lor, puterea si curajul de a depasi obstacolele. Alaturi de colegi, ne dorim sa gasim solutii pentru a fi integrati cu usurinta intr-o echipa construita ca o familie, in care fiecare isi gaseste locul: echipa Kaufland”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland Romania.

Pentru a acomoda cat mai bine noile conditii de lucru si noii colegi, Kaufland a organizat training-uri destinate echipelor din magazinele si departamentele unde proiectul a fost deja demarat. Acestea au inclus dezbateri si jocuri de rol privind modalitati de comunicare si relationare cu persoane cu diferite tipuri de dizabilitati, urmate de evenimente de recrutare propriu-zisa a persoanelor cu dizabilitati. Pentru viitor, Kaufland isi propune o serie de investitii in adaptarea mobilierului si echipamentelor dedicate acestora.

Sustinerea proiectelor sociale este o parte importanta a strategiei Kaufland. De aceea, proiectul de angajare si includere a persoanelor cu dizabilitati in companie este construit ca o strategie pe termen lung. Dezideratul de a contribui la calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati este dublat de dorinta ca acest proiect sa intre in randul bunelor practici recunoscute si implementate la nivel national si de alti angajatori, pentru dezvoltarea pe termen lung a Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.