Kaufland: Aproape 2400 de profesori vor contribui la o Romanie curata, prin proiectul „Let’s Get Green!”

LGG2 Kaufland Romania si “Let’s Do It, Romania!”  au pus bazele celei mai mari comunitati de profesori care vor contribui la o Romanie curata si la realizarea celei mai ample campanii de protectia mediului, “Let’s Get Green!”.

Cu sprijinul echipelor judetene Let’s Do It, Romania!, cadre didactice din aproximativ 500 de scoli si licee au acumulat cunostinte cheie despre  protejarea mediului, combaterea risipei, colectarea separata a deseurilor si modul de reciclare al acestora.

Cele 2931 de cadre didactice au devenit la randul lor formatori, diseminand cunostintele dobandite catre celelalte cadre didactice din scolile lor, elevi si parinti.

Andrei Cosuleanu, coordonatorul proiectului Scoala mea Verde“Let`s Get Green!”, proiectul nostru de educatie ecologica in scoli, contribuie la formarea unei generatii viitoare de adulti responsabili fata de mediu. Este un proiect cheie in strategia “Let`s Do It, Romania!”, pentru ca ne dorim sa avem un impact real si pe termen lung pentru a dezvola problemele de mediu din Romania”, a declarat Andrei Cosuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

In prezent, la nivelul fiecarei unitati de invatamant participante in campania Let’s Get Green! se desfasoara sesiuni de formare pentru profesori, elevi si parinti. Acestea vor fi urmate de activitati practice, precum colectarea selectiva a deseurilor la scoala si acasa, ecologizari in comunitate, amenajari de spatii verzi si activitati creative, cu ajutorul carora elevii vor deveni mai responsabili fata de mediu.

Let`s Get Green! este prima competitie nationala dedicata unitatilor de invatamant, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, in cursa pentru un viitor verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.