Kaufland: Caravana „Romania fara gluten”: 1 din 100 de romani testati sufera de boala celiaca

Foto_caravana Romania fara Gluten_sesiune de formare medici_ARIG si Kaufland Romania

In cadrul Caravanei „Romania fara gluten“, derulata pe un traseu de 2800 de km in toata tara,  870 de persoane au fost testate pe loc pentru boala celiaca. Noua persoane  au fost depistate pozitiv si au fost redirectionate catre medici specialisti pentru investigatii suplimentare.

Statisticile la nivel european estimeaza ca 1% din populatie sufera de boala celiaca. Rezultatele caravanei Romania fara Gluten confirma pentru prima data aceasta statistica si la nivelul Romaniei.

Peste 1.500 de pacienti cu afectiuni induse de gluten au participat la sesiunile de informare, iar evenimentele au cumulat peste 60 de ore de discutii, prezentari si testari.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania„Credem ca implicarea face diferenta si de aceea, in mod constant, luam parte la actiuni dedicate comunitatii si suntem bucurosi sa oferim ajutor acolo unde este necesar. Caravana de testare pentru boala celiaca este un astfel de demers prin care venim in sprijinul celor care se confrunta cu aceasta afectiune, dar si pentru cei care vor sa afle mai multe informatii utile si sigure. Impreuna cu partenerii de la ARIG, am pus la dispozitia tuturor posibilitatea testarii gratuite sau intalniri cu specialisti pentru sfaturi privind o dieta adecvata”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Caravana a oferit in paralel si primul program de pregatire a medicilor pentru boala celiaca, prin care 370 de medici au participat la sesiunile de formare profesionala, pentru perfectionare in diagnosticarea corecta a afectiunilor induse de intoleranta la gluten. CursuFoto_caravana Romania fara Gluten_testare_ARIG si Kaufland Romanial a fost acreditat de Colegiul Medicilor, si sustinut de Centrul de Management pentru Boala Celiaca din cadrul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Evenimentul a fost organizat de Kaufland Romania si Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten, in perioada 16 iulie – 30 august si a vizat diagnosticarea persoanelor care ar putea suferi de boala celiaca, acordarea de materiale informative celor deja diagnosticate si, in egala masura, pregatirea cadrelor medicale de la nivel local pentru a pune bazele diagnosticarii corecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.