Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Kaufland – desemnata Cea mai sustenabilă companie din România

Magazin KauflandKaufland România a fost desemnată, pentru al treilea an la rând, Cea mai sustenabilă companie din România, datorită investițiilor majore în acest sens pe care le-a făcut în ultimii ani.

Organizat anual, ranking-ul Romania CSR Index reprezintă o analiză independentă complexă cu 10 categorii și 64 de indicatori, care evaluează companiile din România după o serie de parametri internaționali, în funcţie de nivelul de implicare al acestora în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale.

Categoriile care au fost evaluate în acordarea distincției sunt: guvernanța corporativă, diversitatea, impactul economic, mediul înconjurător, drepturile omului și politica anti-corupție, angajați, marketing, investiții în comunitate și lanțul de aprovizionare.

Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor Kaufland România de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) – toate informațiile non-financiare relevante, într-un exercițiu deplin de transparență, cooperare și asumare a unor obiective de investiții și performanță.

Valer Hancas_Kaufland Romania_Această distincție este o confirmare a investițiilor noastre continue în sustenabilitate, angajament pe care ni l-am luat pe termen lung, urmărind rezultatele obiectivelor după parametri internaționali de raportare. Companiile joacă un rol esențial în generarea schimbării în mai bine în societate și sunt bucuros să vedem implicarea din partea a tot mai mulți jucători din mediul de afaceri, fiindcă problemele de mediu, de dezvoltare socială și economică sunt ale tuturor”, declară Valer Hancaș, director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.

Studiul a analizat cel mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, care prezintă informații transparente despre activitatea companiei în perioada martie 2018 –  februarie 2020 și oferă detalii despre investițiile în portofoliul de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, în mediul de lucru și politica de resurse umane a companiei, performanța privind protecția mediului, lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, investițiile în comunitate, unde compania a punctat rezultate deosebite.

Astfel, printre rezultatele atinse de Kaufland România și publicate în cel mai recent Raport de sustenabilitate, valabil pentru ultimii doi ani, se numără:

  • Peste 70 milioane de lei au fost investiți de Kaufland România în comunitate;
  • 266 de proiecte comunitare au fost susținute, ce au venit în sprijinul a peste 3,4 milioane de beneficiari;
  • Kaufland România a derulat 3 programe de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale;
  • Produsele marcă proprie sunt certificate cu cele mai înalte standarde internaționale ecologice sau de comerț echitabil în raport de peste 10% – precum FSC (gestionarea sustenabilă a pădurilor), Organic, Fairtrade, GOTS, UTZ (agricultură sustenabilă), MSC – Marine Stewardship Council (pescuit sustenabil)
  • Kaufland investește în echipele sale: compania a primit titlul de Top Employer pentru al cincilea an consecutiv
  • Numărul de angajați este în creștere: de la 13.754 de angajați în 2018, la 14.173 de angajați în 2019
  • Egalitate de gen: de la 25% de femei în poziții de management în 2018, la 39% în 2019
  • Și egalitatea de șanse: 247 de angajați cu dizabilități
  • Kaufland România a reușit să diminueze cu ~6% intensitatea energetică 2019 vs 2018
  • Și a înregistrat o scădere de ~5% a intensității emisiilor 2019 vs 2018

Pe lângă angajamentele studiate de acești parametri, Kaufland România și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Misiunea rămâne aceea de a fi o organizație deschisă și transparentă, al cărei obiectiv este să depășească cerințele legislative minime obligatorii și chiar să depășească cele mai bune practici existente în prezent la nivel internațional.

Kaufland își asumă misiunea de a fi partener implicat și susținător activ al comunității și al economiei locale, prin încurajarea achizițiilor de la producători români, prin promovarea de practici transparente și responsabile în relațiile cu partenerii de afaceri, prin susținerea și grija acordată angajaților, dar și prin contribuția pe care o aduce la creșterea gradului de conștientizare a temelor precum consumul responsabil, grija față de mediu, lupta pentru reducerea consumului de plastic și susținerea comunităților locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...