Kaufland finanteaza ProfAid, program de integrare in scoli a copiilor cu tulburari de dezvoltare

ProfaidKaufland Romania finanteaza proiectul ProfAid, ce vizeaza integrarea in scoli a copiilor cu tulburari de dezvoltare, derulat de ATCA (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata).

Astfel, 30 de scoli din Bucuresti, Ploiesti si Alexandria care vor beneficia gratuit de cursul de formare a cadrelor didactice.

La finalul proiectului, minim 750 de cadre didactice vor detine cunostinte, metodologii si instrumente de lucru valoroase, pentru integrarea in scoala a copiilor cu tulburari de dezvoltare si pentru managementul comportamental al claselor de elevi. Cursul se desfasoara pe o perioada de 5 luni si este in proces de acreditare de catre Ministerul Invatamantului.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaKaufland Romania s-a alaturat cu bucurie programului Profaid. Rolul educatiei pentru copiii cu tulburari de dezvoltare este esential, iar noi sustinem integrarea micutilor in scoala, pentru a avea sanse la o viata autonoma”, a declarat Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

 

Proiectul ProfAid vizeaza pregatirea profesorilor claselor 0-8 in vederea utilizarii celor mai eficiente tehnici de modelare comportamentala, sisteme de motivatie si recompensare, pentru ca orice copil cu dificultati sa poata fi sustinut si integrat in colectivitate. Cursul include atat componenta teoretica, sub forma unui seminar de 4 ore concretizat intr-un kit de sprijin pentru cadrele didactice, cat si componenta practica – specific, consultanta 1 la 1 si chiar analiza comportamentala gratuita pentru copiii ce manifesta tulburari grave de comportament.

In decembrie, profesorii vor parcurge modulul teoretic al cursului – solutii concrete pentru managementul la clasa al comportamentelor dificile si a tulburarilor severe de comportament (autism, autism mozaicat,  ADHD, Asperger, ADD, Sindrom Rett, Sindrom Neuronal – Motor si orice alte tulburari neuropsihice). Astfel, pentru transferul de tehnici specifice de interactiune se va folosi un suport de lucru – kit-ul ProfAid – creat special pentru aceasta ocazie, ca baza pentru un curs teoretic si aplicat. In lunile urmatoare, cursurile se vor concentra pe componenta practica. Se vor desfasura, astfel, consultatii saptamanale, dar si de evaluare specializata si gratuita pentru acei elevi care manifesta simptome de tulburari severe de comportament.

La inceputul anului viitor, materiale dezvoltate pentru aceasta ocazie, precum si rezultatele in sine ale proiectului, vor fi publicate online, pe profaid.atca.ro

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.