Kaufland incurajeaza clientii sa cumpere carne romaneasca de porc, amenajand Raftul Romanesc

Inaugurare Raftul Romanesc_Kaufland____ Kaufland Romania a lansat Raftul Romanesc, zona in care sunt expuse separat produsele din carne de porc romaneasca pentru a incuraja clientii sa cumpere produse autohtone si sa sustina astfel economia locala. 

Raftul Romanesc este singurul raion de pe piata dedicat exclusiv produselor locale si ofera un sortiment extins de 25 de produse din porc din Romania. Raftul Romanesc este disponibil in magazinele Kaufland din Bucuresti (Barbu Vacarescu si Basarab), iar pana la finalul lunii aprilie va fi prezent in toate cele 119 hipermarketuri din retea.

In prezent, 60% din carnea de porc din vitrinele Kaufland este romaneasca, compania reusind prin acest program sa reduca importurile. Prin acest program, Kaufland Romania ofera fermierilor romani garantia preluarii integrale a porcilor crescuti in tara noastra, precum si sprijin pentru dezvoltare si consiliere.

Valer Hancas_Kaufland Romania_Misiunea noastra prin acest program este sa dezvoltam, in mod durabil, agricultura nationala si bunastarea animalelor in lantul de aprovizionare si sa stimulam cresterea productiei interne de carne de porc. Este un model care speram sa inspire, fiindca ne arata ca se poate sa gasim la raft produse de la fermierii romani la cele mai inalte standarde de calitate”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.

Programul este un bun exemplu de cooperare de succes intre fermieri si un retailer modern. In numai cateva luni de la inaugurarea initiativei, din noiembrie 2017, si pana la amenajarea Raftului Romanesc in magazine, Cooperativa Agricola Tara Mea, principalul partener al companiei din acest program, a inregistrat o crestere a business-ului pentru carnea de porc de peste 45%, reunind circa 100 de fermieri mici si mijlocii pentru aceasta categorie.Inaugurare Raftul Romanesc_Kaufland

Programul pentru mai multa carne romaneasca la raft, implementat in magazine in cadrul Raftului Romanesc, a fost inaugurat in 2017 de Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola „Tara Mea”, Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, din dorinta de a raspunde cu o solutie la faptul ca in Romania, 50% din carnea de porc din comert provenea din alte tari si de a sustine dezvoltarea agriculturii locale.

Acesta este primul program national cu circuit complet de la fermier la raft si cuprinde doi piloni: pe de-o parte colecteaza integral carnea de porc de la fermierii romani, iar pe de alta parte le ofera educatie pentru dezvoltare.

Kaufland a introdus prin acest program un standard de calitate a produsului romanesc: carnea respecta criterii superioare de calitate, ce includ aspecte legate de transare, greutate, standarde microbiologice si de ambalare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.