Kaufland: O noua runda de finantare pentru ONG-urile mici, prin START ONG

start ONG_kaufland aprilieKaufland Romania va deschide pe 1 aprilie cel de-al doilea apel de proiecte pentru programul de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum – START ONG, derulat de Asociatia Act For Tomorrow.

Pot aplica organizatiile cu venituri sub 50.000 euro, precum si cele infiintate in 2019, dar si institutii publice din educatie (de exemplu gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii).

Acestea pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare.

 

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaExista multe nevoi ale comunitatii, dar si multe idei bune si foarte multi oameni care vor sa schimbe lumea din jurul lor, sa faca bine, oameni implicati, pasionati, si pe aceia vrem sa ii sustinem – fie ca se grupeaza intr-un ONG mic sau mare, noi vrem sa fim alaturi de ei. La Kaufland credem ca implicarea face diferenta, de aceea vrem sa ii sprijinim pe cei care vor sa isi dedice timpul unei cauze bune si care se opresc o clipa din rutina de zi cu zi si isi asuma o misiune sociala”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Programul START ONG are trei praguri de finantare, respective: proiecte cu o valoare de pana la 1000 de euro, proiecte cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 5000 de euro si proiecte ce necesita intre 5000 si 10.000 de euro

In total, un numar de 16 proiecte au fost finantate in martie 2019 – suma totala fiind de 48.914 euro. Domeniile de activitate ale ONG-urilor castigatoare sunt preponderent sociale si educationale (37.5%), urmate de sanatate (12.5%), cultura si mediu (6%), iar cele mai multe proiecte castigatoare sunt din Ilfov, urmate de Cluj, Prahova si Timis.

START ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar cel de-al doilea apel este programat pentru 1 aprilie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.