Kaufland Romania a sustinut realizarea primului traseu de cicloturism in Parcul Vacaresti

Biciclesti in Vacaresti_1Cu sprijinul Kaufland Romania, Asociatia Parcul Natural Vacaresti, alaturi de BikeXpert Racing Team, au amenajat un traseu de cicloturism si drumetie pe o distanta de 8 km, in Parcul Natural Vacaresti.

Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti. Biciclitul in Vacaresti este o activitate permisa si incurajata de regulamentul parcului.

Ruta masoara 8 km si este alcatuita din doua parti: poteca „belvedere” si poteca „printre balti”. Aceasta se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale.

Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute. 

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaPentru noi, Kaufland Romania, este o bucurie sa putem contribui la amenajarea si finalizarea primei piste de biciclete din primul parc natural urban din Romania. Impreuna cu partenerul nostru, Asociatia Parcul Natural Vacaresti, oferim bucurestenilor posibilitatea sa combine activitatile sportive cu experienta inedita de a petrece timp in natura urbana”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike – Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 noiembrie 2017.Biciclesti in Vacaresti_3

De asemenea, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitatile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversitatii. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseste conform legii. 

Accesul cu bicicleta este o activitate permisa in Parcul Natural Vacaresti, fiind prevazuta ca atare in Setul minim de masuri speciale de protectie si conservare a diversitatii biologice in Parcul Natural Vacaresti emis de Ministerul Mediului in august 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.