Kaufland Romania: “Consumul excesiv de pungi dauneaza grav comunitatii”

Mesajul de responsabilizare a clientilor_Kaufland RomaniaKaufland Romania a introdus in magazine pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume – fructe, vitrina cu servire asistata, produsele care se vand vrac si raionul de paine.  Noile pungi sunt realizate din amidon de porumb, sun t 100% biodegradabile compostabile si contin un minim 40% materie prima bio obtinuta din surse regenerabile organice.

Pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe si de la raionul de produse congelate vrac vor putea fi achizitionate de catre clienti la 0,10 lei/bucata. In acest mod, Kaufland lanseaza o invitatie catre clienti de a limita utilizarea excesiva a pungilor de unica folosinta, fie ele si biodegradabile, si de a contribui prin acest gest la demersurile de a proteja mediul inconjurator.

“Consumul excesiv de pungi dauneaza grav comunitatii” – sub acest slogan, compania da startul unei campanii de comunicare prin care clientii sunt incurajati sa foloseasca cat mai putine pungi, in mod responsabil, limitand irosirea lor, sa vina cu punga de acasa si sa reduca astfel cantitatile de deseuri generate.

Valer Hancas_Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland RomaniaFiind oferite in mod gratuit atata timp, ne-am consolidat obiceiul de a considera pungile de unica folosinta fara valoare si de aceea sa le folosim excesiv, sa le irosim, fara sa ne gandim ca ele au un impact de mediu. Generam foarte multe deseuri si este timpul sa ne schimbam obiceiurile la cumparaturi. Am listat pungi biodegradabile, insa suntem prima retea de retail care nu le va oferi gratuit, din dorinta de a limita irosirea lor si a transmite clientilor un mesaj de responsabilitate”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Pe langa pungile biodegradabile, Kaufland Romania a listat si o alternativa speciala pentru clienti: saculeti reutilizabili pentru cantarirea produselor de la raionul legume-fructe. Saculetii vor putea fi achizitionati la pretul de 5.99 lei, pachetul cu 2 bucati. Estimarile arata ca prin introducerea acestor masuri in Noua punga biodegradabila de la legume fructe_Kaufland Romaniamagazine, cantitatea de plastic de unica folosinta, nereciclabil, este redusa cu 40 de tone de ambalaje/luna.

Kaufland intelege ca cea mai buna varianta pentru mediul inconjurator este neutilizarea niciunui tip de punga, fie ea si din bioplastic, de aceea compania transmite clientilor ca pot cantari legumele si fructele in urmatoarele moduri permise in magazinele:

  • fara nicio punga, punand produsele direct pe cantar, daca cantitatea sau articolul le permite (de exemplu pentru banane sau un pepene galben);
  •  in punga reutilizabila adusa de client de acasa;
  • in noul saculet reutilizabil pentru legume-fructe, pe care clientii il pot cumpara din magazine;
  • daca nu au la ei o alternativa reutilizabila, clientii pot cumpara o punga biodegradabila din magazin;

Cu aceasta ocazie, Kaufland Romania prezinta si primul studiu ce arata comportamentul romanilor fata de utilizarea excesiva a pungilor si in ce masura sunt dispusi sa devina mai responsabili. 

Studiul a fost realizat in septembrie 2019, de Departamentul de cercetare al companiei Kaufland Romania cu ajutorul unei agentii de research, pe un esantion reprezentativ la nivel urban de 1001 de persoane.

  Potrivit acestuia:

  • 54% dintre oameni ar prefera pungi biodegradabile la raionul de legume fructe.
  • 8 din 10 romani obisnuiesc sa foloseasca pungi pentru cantarirea fructelor si legumelor. Doar 20% dintre ei au un comportament anti-risipa: mai exact, 7% dintre romani nu folosesc deloc punga, iar 14% spun ca vin cu punga reutilizabila de acasa.
  • 4 din 10 romani au declarat ca introducerea pungilor biodegradabile contra-cost i-ar determina sa isi schimbe comportamentul de a utiliza excesiv pungi de unica folosinta la legume-fructe. Potrivit acestora, ei fie vor folosi mai putine pungi, fie vor opta pentru pungi reutilizabile, fie vor renunta cu totul la ele.

La nivel european, datele arata ca aproximativ 100 miliarde de pungi de plastic sunt folosite intr-un an in UE.  Un european utilizeaza, in medie, 200 de pungi de unica folosinta intr-un an, care adesea ajung in natura. Din acestea, 90% sunt pungi subtiri de unica folosinta. 

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020, toate sacosele tip maieu, de la casele de marcat din magazinele Kaufland vor fi inlocuite cu o varianta reutilizabila. Schimbarile fac parte din demersurile companiei pentru strategia anti-plastic demarata la nivelul grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.