Kaufland Romania finanteaza cinci proiecte pentru promovarea drepturilor femeilor

KV_Hackathon #instaredebineKaufland Romania finanteaza cinci noi proiecte dedicate promovarii femeilor si a drepturilor lor in cadrul programului #INSTAREDEBINE, ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de un milion de euro organizatiilor neguvernamentale pentru a derula proiecte sustenabile pentru Romania.

Proiectele au fost selectate in urma unui hackathon de proiecte #instaredebine ce a avut loc in februarie si la care au participat 26 de ONG-uri care au dezvoltat proiecte sustenabile si cu impact. Temele abordate de ele au fost promovarea modelelor feminine, relatii sanatoase bazate pe egalitate si respect reciproc, combaterea violentei impotriva femeilor, sanatate reproductiva si maternala.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaOriginile sarbatorii de 8 Martie au la baza o lupta pentru drepturile femeii. In 1857, pe 8 martie, muncitoarele din industria textila din New York au facut greva pentru a obtine conditii mai bune la locul de munca. Desi ele au fost impiedicate, au continuat sa lupte pentru drepturile lor. Nu este o coincidenta ca anuntam chiar de 8 Martie ca finantam proiecte care duc mai departe aceasta lupta, de a sustine comunitatea si drepturile femeilor de a fi respectate si pretuite”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Cele cinci proiecte selectate sunt:

  • Bona Dea – Femei puternice in comunitati locale, derulat de Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA, Centrul Cultural al Romilor „O Del Amenca” si Asociatia Juristilor Romi RomaJust. Vor fi organizate intalniri cu peste 450 de femei din Valea Seaca (Bacau), Fetesti (Ialomita), Slobozia Bradului si Timboesti (Vrancea) si Barcea (Galati), care vor fi incurajate sa se implice activ in comunitatile lor. Pentru 50 dintre aceste femei se va oferi asistenta juridica printr-o caravana mobila.
  • „La feminin” – instalatie multimedia interactiva, implementat de Asociatia Noi Re-cream, Centrul Multimedia Teatru FiX si Asociatia Lindenfeld – Programul Educational Ajungem Mari. Proiectul isi propune promovarea modelelor feminine din sectorul cultural si constientizarea impedimentelor si a dificultatilor cu care se confrunta femeile din acest sector. Vor fi realizate interviuri si fotografii care vor face parte dintr-o instalatie artistica multimedia deschisa publicului la Iasi si Timisoara.
  • Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru, realizat de Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia Mutatis Mutandis si Asociatia Cultura’n Sura. Proiectul ofera activitati de informare, educatie, consiliere si acces la servicii medicale, sociale si psihologice unui numar de 250 de femei provenind din Bacau si alte patru comunitati rurale din judet (Stanisesti, Motoseni, Dealu Morii, Podu Turcului). Experientele lor de viata vor inspira o piesa de teatru despre riscurile asociate depresiei postpartum, cu consecinte asupra educatiei copiilor, relatiilor de cuplu si calitatii vietii in ansamblul ei.
  • Floare de nu ma uita, creat de Asociatia Culturala Hai in Sat si Fundatia Tineri pentru Tineri. Desfasurat la nivel national, proiectul implica actori de comedie si stand-up comedy, care vor realiza o serie de materiale umoristice cu mesaje de responsabilizare privind incurajarea sanatatii cuplului si a familiei, prin implicarea barbatilor ca principali purtatori de mesaj. De asemenea, 30 de jurnalisti si influenceri vor participa la un workshop de sensibilizare privind tematicile abordate in proiect.
  • Succesul. La feminin, pus la punct de Asociatia Eurolife, Asociatia Tandem si Clubul Sportiv Tandem Arena. Proiectul isi propune sa abordeze tema succesului prin promovarea modelelor feminine din diferite zone ale societatii (cultura, antreprenoriat, sport, societate civila, spiritualitate etc). Vor fi realizate 15 interviuri cu femei din diverse categorii sociale si un film documentar.

Prin organizarea Hackathonului de proiecte #instaredebine, Kaufland Romania si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile aduc o noutate in ceea ce priveste finantarea sectorului neguvernamental, contribuind la consolidarea sectorului neguvernamental romanesc intr-o maniera inovatoare, flexibila si de impact.

Programul #INSTAREDEBINE se adreseaza tuturor asociatiilor, fundatiilor si federatiilor care dezvolta proiecte in domeniile cultura, sport si viata sanatoasa, valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro). O atentie speciala in finantare este acordata proiectelor pentru zonele rurale: 25% din totalul proiectelor sprijinite se adreseaza comunitatilor si beneficiarilor din mediul rural. Programul este sustinut de Kaufland Romania si implementat cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.