Kaufland Romania finanteaza cu 130.000 euro gradini sau ferme urbane in toata tara

Crestem Gradinescu_VizualKaufland Romania va finanta cu 130.000 de euro ONG-urile, gradinitele, scolile sau grupurile de initiativa civica interesate sa dezvolte gradini sau ferme urbane, prin programul “Crestem Gradinescu”.

Dezvoltat impreuna cu Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania, proiectul vizeaza stimularea crearii de spatii verzi, naturale, in aglomerarea mediului urban, incurajarea educatiei ecologice, dezvoltarea conceptului de gradinarit urban, precum si agricultura sustenabila.

Platforma Crestem Gradinescu ofera finantare pentru doua tipuri de proiecte – Gradini Urbane Comunitare si Ferme Urbane. Bugetul maxim acordat variaza in functie de tematica aleasa, respectiv pentru o Gradina Urbana Comunitara finantarea ajunge pana la 10.000 de euro per proiect, iar pentru o Ferma Urbana, pana la 15.000 de euro.

Proiectul are acoperire nationala si se desfasoara in doua runde de finantare. Aplicatiile pentru dezvoltarea gradinilor urbane pot fi depuse pana pe 14 aprilie 2019 inclusiv. Apelul de proiecte pentru Fermele Urbane va fi deschis in septembrie 2019.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaNe-am dorit sa extindem programul Gradinescu, deschizandu-l acum tuturor celor care vor sa se implice pentru a face diferenta. Am inceput prin transformarea spatiilor nefolosite din parcarile si de pe acoperisurile magazinelor Kaufland in gradini urbane comunitare, cultivate cu legume, fructe, flori – ce pot fi ingrijite de comunitate – iar acum, prin Crestem Gradinescu, oferim proiectul tuturor romanilor”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Pe langa sprijin financiar, proiectele vor beneficia de expertiza si coordonare din partea specialistilor din cadrul Institutului de Cercetare in Permacultura din Romania. Gradinile nou create prin intermediul programului vor face parte din Reteaua Gradinescu.

Printre criteriile de care aplicantii trebuie sa tina cont pentru a obtine finantare se numara: suprafata de minim 200 mp, expunere la soare de cel putin sase ore, acces direct la apa sau posibilitatea de racordare, pozitionare accesibila unui numar cat mai mare de beneficiari etc.

Gradinile pot fi create atat pe spatii verzi nefolosite, cat si pe beton, asfalt, terase sau pe acoperisuri, precum si pe un spatiu al unui magazin Kaufland din vecinatate. Nu este necesar ca spatiul sa fie in proprietate, acesta poate fi amenajat cu acordul proprietarului.

Aplicatiile la programul de finantare vor trece prin 3 etape de selectie. Proiectele castigatoare vor fi anuntate public pe 6 mai 2019, iar implementarea gradinilor va avea loc incepand cu aceasta data, sub supervizarea si asistenta specialistilor de la Institutul Cercetare in Permacultura, care vor desfasura vizite, ateliere de instruire, consultanta in elaborarea designului, mentenanta si activare comunitara in cadrul gradinilor. 

Prin aceasta initiativa, Kaufland Romania si Institutul de Cercetare in Permacultura extind reteaua de gradini urbane comunitare Gradinescu la nivel national si sustine comunitatile locale sa  se implice in program, pentru a face diferenta.

Initiativa contracareaza poluarea urbana si incurajeaza oamenii sa petreaca mai mult timp in natura si sa adopte un stil de viata mai responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.