Kaufland Romania organizeaza 15 ateliere de apicultura pentru copii – Save the bees

Kaufland -Ateliere de apicultura_Save the beesKaufland Romania continua proiectul ,,Gradinescu” si lanseaza campania cu scop educational “Save the bees”.

In cadrul acesteia, specialistii ,,Gradinescu’’, impreuna cu Asociatia Pentru Protectia Albinelor si a Polenizatorilor Salbatici, vor organiza o serie de 15 ateliere educationale despre albine, dedicate copiilor din scolile si gradinitele din Bucuresti, precum si comunitatilor din jurul retelei de gradini urbane.

Seria de ateliere va incepe marti, 22 mai 2018 si va avea loc in gradina urbana comunitara din spatele magazinului Kaufland Bucurestii Noi.  In cadrul atelierelor, copiii vor avea ocazia sa observe pe viu albinele, sa le descopere privindu-le de la cativa centimetri distanta, in siguranta, prin peretii unui stup transparent.

Cei mici vor putea sa interactioneze cu uneltele apicultorului, vor putea imbraca un costum de apicultor creat pe marimea lor, vor afla cum se culeg mierea si polenul si cum se produc toate celelelte ,,minuni” ale stupului, toate sub indrumarea specialistilor. Acestia vor sustine demonstratii, iar invitatul special al evenimentului va fi dr. Stefan Stangaciu, Presedinte al Societatii Romane de Apiterapie.

Atelierele sunt gratuite si sunt organizate in cadrul proiectului ,,Gradinescu”, dezvoltat de Kaufland Romania in parteneriat cu Institutul National de Permacultura, din dorinta de a oferi comunitatii acces la cunoasterea, ingrijirea si protejarea naturii. 

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaNe bucuram sa dezvoltam proiectul “Gradinescu” gazduind noua serie de ateliere educationale de apicultura pentru cei mici. Inca de la inaugurarea proiectului, in gradinile urbane din reteaua Kaufland Romania au avut loc diferite evenimente care au adus comunitatea mai aproape de natura: de plantare, de ingrijire, de celebrare a recoltei, ateliere tematice, evenimente de recreere in gradina, cinematograf in aer liber sau pur si simplu intalniri la iarba verde. Proiectul a pornit din dorinta de a ne bucura mai mult de spatii verzi, de linistea naturii si de a invata impreuna cum sa o pretuim, promovand un nou tip de responsabilitate sociala si de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Primele evenimente din seria de Ateliere de Apicultura, din cadrul campaniei ,,Save the bees” – Gradinescu, vor avea loc:

  • 22 mai 2018, ora 16:00 – in gradina urbana Gradinescu din spatele magazinului Kaufland din Bucurestii Noi;
  • 23 mai 2018, ora 18:00 – in gradina urbana Gradinescu din cadrul magazinului Kaufland Oltenitei (soseaua Oltenitei, nr. 388);
  • 29 mai 2018, ora 18:00 – in gradina urbana Gradinescu din cadrul parcarii magazinului Kaufland Barbu Vacarescu (str. Barbu Vacarescu, nr. 120-144);
  • 29 mai 2018, ora 10:00 – la scoala nr. 136;
  • 23 mai 2018, ora 10:00 – in gradina din cadrul scolii nr. 143;
  • 31 mai 2018, ora 10:00 – in gradina din cadrul scolii Ferdinand;

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.