Kaufland Romania: S-a deschis primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu nevoi speciale

Kaufland Romania si Asociatia Climb Again au deschis primul centru din Romania de terapie prin escalada si sport pentru copiii nevazatori sau cu dizabilitati.

Centrul Climb Again este situat pe soseaua Berceni, numarul 8, Bucuresti si gazduieste o sala de escalada si aventura, sali de antrenament si spatii de terapie pentru tinerii beneficiari.

Prin deschiderea acestui Centru, capacitatea operationala a Asociatiei Climb Again creste semnificativ, astfel ca peste 2.000 de copii cu deficiente vor putea beneficia anual de sprijin terapeutic integrativ, de zece ori mai mult fata de perioada anterioara deschiderii centrului.

Infiintarea Centrului Climb Again a fost posibila datorita sustinerii acordate de Kaufland Romania, precum si datorita sprijinului acordat de partenerii Asociatiei si a miilor de donatori individuali care s-au implicat in campania ”Pune-te in ochii lor”, desfasurata in aceasta vara.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaLa Kaufland Romania credem in sanse egale pentru toti. Prin proiectul Climb Again, ne dorim ca si copiii cu nevoi speciale sa aiba parte de experiente care sa le dovedeasca faptul ca nu exista limite, ca pot sa depaseasca bariere, sa experimenteze si sa faca performanta. Dincolo de beneficiile fizice ale sportului, centrul de escalada reprezinta pentru acesti copii si o modalitate de a socializa. Este un pas spre autonomie, spre o viata independenta”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania. 

 

Asociatia Climb Again ofera sesiuni gratuite de terapie prin escalada, kinetoterapie si consiliere psihologica pentru copii si tineri cu deficiente, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari si-au reconfigurat stilul de viata si au realizat lucruri ce pareau imposibile, fie ca vorbim despre cei care se simt pregatiti sa-si gaseasca un job, de tinerii nevazatori care si-au invins jena de a iesi in public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanta la competitii nationale si internationale de paraclimbing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.