Kaufland Romania si HHC au inaugurat prima casa de tip familial „Felicia”, din Piatra Neamt

DUPA_NOUA CASA DE TIP FAMILIAL_Kaufland si Hope and Homes_3 Kaufland Romania si Fundatia Hope and Homes for Children au inaugurat casa de tip familial „Felicia”, din Piatra Neamt, in care s-au mutat deja 12 copii. Casa a fost dezvoltata cu o investitie de 200.000 euro oferita de Kaufland.

Aceasta este prima casa de tip familial dezvoltata de Fundatie in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” din oras.

Constructia casei de tip familial „Felicia” a fost demarata in anul 2018 in contextul parteneriatului strategic dintre Hope and Homes for Children si Kaufland Romania, pe un teren pus la dispozitie de Consiliul Judetean Neamt. Aceasta este prima din cele trei case care vor fi construite cu sprijinul Kaufland Romania si date in folosinta in anul 2020.

Akademia Kinderland_Katharina ScheidereiterKaufland Romania si-a asumat misiunea de a fi alaturi de comunitatea locala si sprijina institutiile in lupta de a oferi o viata mai buna copiilor din Piatra Neamt. Uneori, familia inseamna o mana de oameni din jur carora le pasa. O casa de tip familial moderna, cu toate dotarile, in care copiii dezinstitutionalizati pot trai ca intr-o familie, ii ajuta sa aiba o dezvoltare sanatoasa si sanse mai mari la un viitor mai bun. Aici, fiecare copil are biroul sau, patul sau, acces la o sufragerie, la o bucatarie, pot sta afara in curte – lucruri care desi pot parea normale, ele inseamna atat de mult pentru acesti copii care nu au avut pana acum acces la astfel de lucruri.  Kaufland isi aduce astfel contributia la demersul de modernizare a sistemului intr-unul care ofera copiilor sanse la o dezvoltare sanatoasa, la educatie, dreptul la un mediu familial si un start mai bun in viata. Implicarea face diferenta”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Toate casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o astfel de casa traiesc maximum 10-12 copii care se bucura de gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. Odata cu finalizarea constructiei si darea in folosinta, Hope and Homes for Children doneaza casele de tip familial partenerului cu care colaboreaza, in acest caz DGASPC Neamt. Fundatia continua insa sa aplice planurile de acomodare, pregatite impreuna cu membrii de personal pentru fiecare copil in parte si sa monitorizeze, pe termen lung, copiii si membrii de personal pentru a se preintampina proactiv eventualele probleme. Aceasta casa este cea de-a 106-a casa de tip familial dezvoltata de Hope and Homes for Children in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.