Kaufland Romania sustine cu 440.000 euro Asociatia Hope and Homes for Children

kauflandKaufland Romania continua parteneriatul cu asociatia Hope and Homes for Children, prin care compania sustine programul de inchidere a institutiilor de tip vechi (orfelinate) desfasurat de Fundatie in judetul Iasi.

Parteneriatul se va desfasura in perioada 2020-2022 si are o valoare de 440.000 euro, fonduri care acopera constructia a doua case de tip familial in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi.

In Centrul de Plasament „Ion Holban” traiesc in prezent 65 de copii si tineri, unii dintre acestia cu nevoi speciale. Datorita finantarii Kaufland Romania, vor fi construite doua case de tip familial in Iasi pentru 24 dintre acestia.

Fundatia Hope and Homes for Children se afla in proces avansat de inchidere a centrului de plasament „Ion Holban” din Iasi, propunandu-si inchiderea acestuia pana la finalul anului 2022.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania„O casa este mai mult decat cei patru pereti si un acoperis; o casa gazduieste sperantele, visurile, momentele bune, dar si momentele de incercare ale celor care o locuiesc. Toate elementele care transforma o casa in acasa. Noi, la Kaufland Romania, credem in misiunea Hope and Homes for Children de a oferi tuturor copiilor din orfelinate un acasa si continuam parteneriatul strategic inceput in urma cu 3 ani, avand credinta ca implicarea face diferenta”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland Romania.

La nivel de tara, peste 5.500 de copii sunt in continuare institutionalizati in 181 de centre de plasament. Copiii ajung in aceste centre in urma abandonului la nastere, din cauza saraciei, pentru ca au fost scosi din medii abuzive, pentru ca au fost trimisi la scoli speciale si, astfel, au fost plasati in centre pe durata studiilor sau pentru ca au nevoi speciale severe pe care parintii nu au posibilitatea de a le gestiona.

In casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si, acolo unde este posibil, pregatire in vederea integrarii socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii traiesc intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.