CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Kaufland Romania sustine intoarcerea in tara a tinerilor romani cu studii in strainatate

Gala Studentilor din Strainatate 2016Kaufland Romania si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), au anuntat demararea unei serii de proiecte dedicate comunitatii de studenti romani din diaspora. Proiectul Fondul pentru Excelenta in Strainatate (FES)/Fondul Educational Romanesc (FER) isi propune sa ofere prima runda de burse de studiu, tinerilor talentati in anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finantarea studiilor in strainatate unor tineri de exceptie, cu conditia reintoarcerii in Romania dupa terminarea acestora si angajarea in cadrul companiilor si institutiilor finantatoare. Acest proiect urmeaza modelul de succes al unor proiecte asemanatoare derulate de catre mkauflandediile privat si public din tarile dezvoltate.

Consideram ca acest lucru se poate realiza prin sustinerea activa a accesului larg la educatie de calitate, iar Liga Studentilor Romani din Strainatate,prin experienta lor in lucrul cu tinerii si prin programele pentru sustinerea celor care aleg sa studieze in strainatate, este partenerul potrivit in aceasta directie. Pentru ca valorile noastre se intrepatrund, impreuna ne propunem sa incurajam excelenta in educatie si tanara generatie sa se intoarca acasa. Ne dorim sa ne implicam activ in societatea civila romaneasca, iar colaborarea cu LSRS vizeaza aceasta directie. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizarii tinerilor cu oportunitatile disponibile in cadrul Kaufland Romania si ne propunem sa finantam burse de studii in strainatate pentru studentiiromani”, au declarat reprezentantii companiei Kaufland Romania.

Inca de la inceputurile organizatiei, LSRS a sprijinit si a incurajat reorientarea absolventilor romani de peste hotare catre tara, incurajand astfel implicarea activa in societatea romaneasca si in dezvoltarea sustenabila a acesteia. In aceasta directie, LSRS si Kaufland Romania pregatesc oportunitati de cariera si de dezvoltare in mediul privat ce vor aduce plus valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasa!, BCCSE sau SMART Internships.

Kaufland Romania se alatura eforturilor LSRS urmarind doua obiective strategice esentiale: incurajarea si informarea cu privire la oportunitatile de studiu in strainatate si, mai ales, incurajarea si facilitarea intoarcerii acasa sau spre casa a celor mai buni studenti romani din diaspora.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.