Kaufland Romania sustine proiectul EduClick – Dam Click pe Romania 2019

DamClickPeRomania_Kaufland Romania sustine, pentru al doilea an consecutiv, proiectul EduClick – Dam Click pe Romania 2019, prin care Asociatia Ateliere Fara Frontiere va dota cu 1.000 de calculatoare unitatile de invatamant din Romania.

Scolile, liceele, gradinitele, organizatiile non-profit si institutiile publice sociale care au nevoie de calculatoare isi pot inscrie de astazi in concurs proiectele de educatie, formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare pe www.educlick.ro.

Beneficiarii echipamentelor IT, care vor fi anuntati pe data de 14 iunie 2019,  vor fi selectati pe baza proiectelor primite pana pe 9 iunie 2019 prin intermediul formularului online. Acestea ar trebui sa vorbeasca despre destinatia calculatoarelor si nevoile celor care le vor folosi.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania„Continuam sa ne implicam in proiectul EduClick – Dam Click pe Romania pentru ca vizeaza un tip de educatie digitala care promoveaza pe langa solidaritate si implicare sociala si respect fata de mediu. Impreuna cu Ateliere Fara Frontiere oferim o sansa la educatie copiilor din mediul rural din Romania, dar si mijloacele prin care sa se pregateasca pentru un viitor mai bun”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Toate cele 1.000 de calculatoare donate in acest proiect fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fara Frontiere le colecteaza de la companii in 2019 si care sunt reconditionate de persoanele vulnerabile care lucreaza intr-unul dintre atelierele de insertie socio-profesionala ale asociatiei.

Patrick_Ouriaghli_Director_Executiv_Ateliere_Fara_Frontiere.„Viitorul Romaniei merita mai mult decat un calculator la fiecare 20 de elevi din mediul rural sau unul la 12 elevi ca medie nationala. Prin natura activitatilor derulate in atelierul nostru de insertie si acompaniere socio-profesionala reconect, unde 18 salariati provenind din medii defavorizate lucreaza la colectarea de echipamente IT uzate de la companii, revalorificarea sau reciclarea acestora, Ateliere Fara Frontiere este una dintre putinele organizatii neguvernamentale din Romania care chiar pot influenta aceste triste date statistice. Munca acestor oameni, sprijinita de astfel de parteneriate, are un impact major in educatia si dezvoltarea competentelor digitale ale elevilor din mediile dezavantajate”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General Ateliere Fara Frontiere.

Dam Click pe Romania este la cea de-a treia editie si face parte din platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick. Pana in acest moment, prin acest proiect s-au acordat peste 14.000 de calculatoare, in peste 3.000 de unitati de invatamant, asociatii si fundatii, organizatii sociale si culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.