Kaufland Romania va recicla hartia in 600 de scari de bloc din Bucuresti

 

In parteneriat cu Kaufland Romania, Asociatia pentru dezvoltare durabila ViitorPlus, a extins programul RECICLETA pentru colectarea gratuita a hartiei in vederea reciclarii, pentru inca 300 de scari de bloc din Bucuresti.

Sub sloganul „Reciclam cu voie buna, saptamana de saptamana!”, proiectul din acest an include 300 noi scari de bloc din sectorul 2 al Capitalei, ajungand astfel la un total de 600 de scari de bloc bucurestene, beneficiare ale programului in anul 2018.

Programul RECICLETA presupune colectarea separata a hartiei de catre locatari, chiar in propria scara de bloc, intr-un recipient special montat la parter. Hartia colectata este preluata si transportata periodic, catre punctele de colectare intermediara, cu ajutorul unor cargo-triciclete, prietenoase cu mediul, care asigura 4 locuri de munca cu norma intreaga si pe termen lung.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaUnul dintre pilonii strategici de reponsabilitate sociala ai Kaufland Romania este protectia mediului. Sustinem programe de educatie ecologica si actiuni de protejare a mediului inconjurator, punand in prim plan dorinta noastra de a avea impact pe termen lung in comunitate. RECICLETA este un program complex in care ne-am implicat cu entuziasm deoarece reprezinta o solutie viabila de colectare selectiva si totodata este un model de activitate sustenabila, in perfect acord cu strategia noastra de CSR”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Pentru a dezvolta spiritul de comunitate si pentru a motiva asociatiile de proprietari sa recicleze cat mai multa hartie, programul RECICLETA lanseaza si un concurs cu premii totale in valoare 25.000 lei, premii care vor merge catre scarile de bloc care colecteaza cele mai mari cantitati de hartie, in primele 3 luni de proiect. Premiile sunt destinate repararii sau reamenajarii a 50 de scari de bloc castigatoare.

Extinderea infrastructurii de colectare si reciclare a hartiei a fost posibila cu ajutorul Kaufland Romania.Investitia din acest an a presupus, infrastructura necesara dublarii numarului de scari de bloc din program si achizitionarea de 2 noi cargo-triciclete asistate electric produse in Romania, in atelierul Shillex. De asemenea, sustinerea acopera si dezvoltarea unui sistem informatic pentru managementul comenzilor, precum si demersurile necesare pentru ca programul RECICLETA sa devina colector autorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.