Kaufland: S-a incheiat prima etapa a proiectului OlimpiadeleK, cu premii de 200.000 de euro

kaufland Kaufland Romania, in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii, a premiat castigatorii primei etape a proiectului OlimpiadeleK. Programul da sansa tuturor institutiilor de invatamant public din Romania (gradinite, scoli primare si gimnaziale, licee) sa transforme scoala in care copiii se pot dezvolta intr-un mediu fertil si propice studiului. Valoarea totala a premiilor se ridica la 2.290.000 euro, acordate in doua etape. In cadrul primei etape a proiectului, „Top Harnicuti”, au fost recompensate cu 2.000 de euro primele 100 de scoli in ordinea punctajului obtinut ca urmare a activitatilor realizate. In kaufland 2015cursa pentru acest top au intrat 1200 de institutii de invatamant provenind din peste 900 de localitati.

Scopul programului este sa imbunatatim conditiile din institutiile de invatamant public, iar scoala viitorului sa fie una in care copiii si dascalii merg cu drag. Programul continua pana pe 29 februarie 2016, cand este data limita de depunere a dovezilor pentru activitatile realizate”, spun initiatorii programului.

Copiii coordonati de dascalii lor au desfasurat activitati educationale din cele patru domenii propuse: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport si sanatate (competitii sportive, gustari sanatoase, cumparaturi inteligente etc.), creativitate si traditii (expozitii interne, teatru, dans, design, creatii literare etc.), stiinta, cultura si educatie (vizite culturale sau informative, inventii, prim-ajutor etc.). Vorbim de munca in echipa, creativitate, seriozitate, mobilizare sociala si viziune dovedite de o intreaga generatie de elevi impreuna cu profesorii lor.

In luna martie urmeaza sa fie anuntati castigatorii finali. Locul intai va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi, cu 30.000 de euro, iar urmatoarele 101 scoli din clasament vor fi recompensate cu cate 20.000 de euro fiecare. Pentru a fi castigatoare, unitatile de invatamant au trebuit sa formeze echipe de elevi si dascali si sa desfasoare actiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.