Kaufland: Un milion de euro pentru ONG-uri, prin programul În Stare de Bine 2024 – 2025

  • Noutatea programului pentru Apelurile 1 și 2 constă în accentul pus pe intervențiile comunitare participative.
  • Cea de-a 7-a ediție a programului presupune 3 apeluri de proiecte, primul fiind lansat joi, 28 martie, cu un buget de 600.000 de euro pentru inițiative în cele trei direcții de acțiune ale programului: cultură, sport și viață sănătoasă.
  • Organizațiile solicitante pot rezerva în bugetul proiectului o sumă dedicată pentru acțiuni de dezvoltare organizațională.
  • Proiecte cu durată de până la 10 luni (Apel 1), 8 luni (Apel 2) și 5 luni (Apel 3), suma maximă contractată de până la 60.000 euro (Apel 1), 50.000 euro (Apel 2) și 35.000 euro (Apel 3).
  • Aplicațiile pentru Apelul 1 pot fi depuse între 24 și 26 aprilie 2024.

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) continuă, pentru al șaptelea an consecutiv, programul În Stare de Bine și anunță lansarea ediției 2024 a programului de granturi pentru ONG-uri, pentru care alocă în total 1 milion de euro în finanțări nerambursabile.

În ultimii șase ani, programul În Stare de Bine a demonstrat că binele din fiecare comunitate are ecou în întreaga societate, iar partenerul Kaufland România vine mereu în întâmpinarea comunităților vulnerabile prin sprijinul financiar necesar. În toți acești ani, Kaufland a contribuit la reducerea inegalităților sociale, finanțând activități de tip cultural, sportiv sau care promovează o viață sănătoasă, în beneficiul grupurilor sau comunităților vulnerabile.

În 2024, programul În Stare de Bine pune accent pe intervențiile comunitare participative, nevoia de implicare activă a comunităților în rezolvarea problemelor locale și aduce în prim plan comunitățile care au curajul să-și arate toate fațetele, să-și recunoască problemele și să caute căi pentru a le rezolva.

În acest an ne concentrăm pe comunitate și vizăm proiectele care înțeleg și integrează nevoile comunităților în care activează. Mai mult ca oricând credem în puterea comunității și finanțăm proiecte care îmbunătățesc viața atât a beneficiarilor direcți cât și a persoanelor din jurul lor. Admirăm grupurile mici de oameni care atunci când găsesc o problemă, ajung să mobilizeze și să implice o întreagă comunitate pentru soluționarea ei. Apreciem efortul comun rezultat în urma partenerierii oamenilor dintr-o comunitate și dorim ca prin această nouă ediție a programului În Stare de Bine să descoperim, să construim și să consolidăm comunități care își alocă timp pentru bine în România”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager pentru Kaufland România și Moldova.

FDSC continuă și anul acesta să sublinieze nevoia de sustenabilitatea pe termen mediu a organizațiilor, oferind oportunitatea ONG-urilor ca o parte din banii pe care îi solicită, să poată fi folosiți pentru consultanță organizațională și activitățile aferente, într-un proces facilitat de experții FDSC.

Este recomandat ca înainte de aplicare să fie parcurse toate informațiile regăsite în Ghidul Aplicantului de pe https://instaredebine.ro/ despre calendarul și procesul de înscriere, criterii de selecție și jurizare, tipuri de activități comunitare și multe altele.

Pentru primele două apeluri, selecția proiectelor câștigătoare va fi realizată printr-un concurs (pitch) în cadrul căruia ONG-urile de pe lista scurtă vor fi invitate să își prezinte inițiativele în fața unui comitet de evaluare format din membrii comitetului CSR Kaufland România și membrii FDSC.

A treia rundă de finanțare este alocată apelului special #ÎnStareSăAjut, care vizează o prioritate socială specifică la nivel național sau regional, cu posibilitatea menținerii finanțării pentru prioritatea anului 2023 și se va anunța în toamnă, odată cu lansarea Apelului.

Propunerile de proiecte pentru apelul 1/2024 pot fi depuse de către ONG-urile interesate pe platforma instaredebine.ro, în perioada 24 aprilie 2024 (ora 9:00) – 26 aprilie 2024 (ora 16:00). Informații detaliate despre tipul proiectelor eligibile, criteriile de acordare a finanțărilor, Ghidul Solicitantului și toate documentele necesare sunt disponibile pe același site.  

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.