KFC, Pizza Hut si Taco Bell renunta la paiele din plastic in toate restaurantele din Romania

KFCSphera Franchise Group renunta la paiele din plastic, in toate restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania, incepand cu 1 aprilie 2019.

Procesul va incepe in unitatile KFC, iar pana la finalul anului 2019, toate paiele din plastic din restaurantele detinute de Sphera vor fi inlocuite cu unele din hartie.

Plasticul de unica folosinta reprezinta una dintre cauzele majore care genereaza deseuri in oceane, iar paiele din plastic ocupa un loc fruntas in aceasta categorie.

Datele publice arata ca, in fiecare minut, o tona de articole din plastic de unica folosinta ajunge in oceane.

Mark Hilton_ CEO KFC si Pizza Hut RomaniaEste un privilegiu sa lucram cu branduri atat de mari precum KFC, Pizza Hut si Taco Bell, si, totodata, o mare responsabilitate. Sphera are peste 4.000 de angajati si serveste, peste 50 de milioane de clienti anual, majoritatea tineri. De aceea, este de datoria noastra sa contribuim la astfel de schimbari. Un domeniu specific, adresat la nivel regional, prin deciziile recente comunicate de UE, se refera la materialele din plastic, in general, si, in special, la paie. Sphera si-a luat angajamentul sa reduca cantitatea de materiale din plastic de unica folosinta, iar inlocuirea, in curand, a paielor din plastic cu cele de hartie, este un pas efectiv in acest sens. Suntem recunoscatori pentru sprijinul pe care l-am avut din partea furnizorilor si partenerilor nostri care ne-au ajutat sa facem acest pas. Vom continua demersul sustenabil si in anii urmatori”, a declarat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group.

De asemenea, Sphera urmareste inlocuirea paielor din plastic si in Moldova, in vara anului 2019, urmand sa demareze proiectul impreuna cu Yum! Brands Inc. si in Italia, o piata cu francizori multipli, astfel incat sa ajunga la uniformizare.

Aceasta schimbare presupune o investitie semnificativa prin care se asigura faptul ca viitoarele paie din hartie sunt produse din paduri administrate in mod sustenabil. Compania isi propune sa actioneze ca un cetatean responsabil si sa vina in sprijinul societatii pentru adresarea problemelor de mediu, in general, iar in acest caz, specific, sa contribuie la limitarea impactului pe care il are plasticul de unica folosinta in contamintarea oceanelor.

Sphera colaboreaza cu producatori si furnizori care au fost alesi in baza detinerii unor certificari emise de Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC) si Forest Stewardship Council (FSC). PEFC este principala organizatie de certificare forestiera din lume, responsabila de garantarea trasabilitatii si originii durabile a materiei prime forestiere utilizate in procesul de fabricare. Toate aceste produse sunt marcate cu simbolul PEFC, iar consumatorii pot identifica, astfel, cu usurinta, faptul ca sunt realizate in mod sustenabil. FSC este o organizatie independenta, non-profit si non-guvernamentala care promoveaza utilizarea lemnului provenit din paduri durabile, din ratiuni sociale, economice si ecologice.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.