KFC Romania doneaza surplusul alimentar din restaurante persoanelor defavorizate

kfc romanaKFC Romania deruleaza si in acest an programul de responsabilitate sociala Harvest, ce vizeaza reducerea risipei alimentare si sprijinirea persoanelor ce provin din medii defavorizate.

Initial ca o platforma pilot, pentru prima data in Romania in noiembrie 2017, programul Harvest reprezinta o masura sustenabila de a folosi surplusul alimentar din restaurantele KFC pentru a veni in sprijinul persoanelor din medii defavorizate sau aflate in risc de excluziune sociala.

In anul 2018, in cadrul programului au fost donate peste 1.000 de kg de produse din pui, din restaurantele KFC Drive Thru Mihai Bravu si KFC Drive Thru Iancului, catre Asociatia Caritas, din Bucuresti, prima organizatie non-guvernamentala care s-a alaturat programului.KFC - Harvest

Anul acesta, pentru a extinde sprijinul in randul comunitatilor locale, programul KFC Harvest va include si Organizatia Umanitara Concordia, ce se adreseaza unui numar de peste 2.000 de persoane anual.

Claudia-Porojan_CSR-Media Risipa alimentara are un impact din ce in ce mai mare asupra mediului si societatii, dar si asupra economiei. De aceea, incercarea noastra de a oferi solutii la problemele identificate in comunitate reprezinta o prioritate in eforturile de responsabilitate sociala ale companiei. Programul Harvest este o oportunitate extraordinara de a avea un impact pozitiv, prin sustinerea organizatiilor care se ingrijesc de persoanele aflate in diverse situatii de risc.  Am inceput programul printr-un parteneriat pe termen lung cu o organizatie non-guvernamentala locala, iar extinderea lui printr-un nou parteneriat strategic ne face sa credem si mai mult in obiectivele curajoase pe care ni le propunem”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

De la demararea programului pilot KFC Harvest in Romania, aproximativ 200 de beneficiari, sustinuti de Asociatia Caritas din Bucuresti, beneficiaza zilnic de donatiile programului.

„Fiecare dintre beneficiarii proiectului Harvest are o poveste de viata emotionanta: familii nevoiase cu multi copii aflate la limita de existenta, persoane in varsta, singure si cu diferite afectiuni, persoane aflate in dificultate, vulnerabile sau marginalizate social sau persoane cu dizabilitati. Pentru ei toti, programul Harvest, desi raspunde unei nevoi de baza, si anume asigurarea unei mese calde zilnice, reprezinta, de fapt, mult mai mult. Este un mod prin care oferim un confort fizic, dar mai ales psihic celor pentru care siguranta zilei de maine a devenit o povara,  este o modalitate de implicare activa, responsabila si asumata”, a declarat Maricica Cihodaru, Director Asociatia Caritas Bucuresti.

Programul Harvest este implementat la nivel international in mai multe tari, precum: SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Spania, Italia, Africa de Sud, iar acum in Europa de Est. In aceste tari, restaurantele KFC doneaza, in fiecare an, aproape 1,600 de tone de alimente bogate in proteine, catre organizatiile non-guvernamentale. In 2017, KFC Romania s-a alaturat acestui demers, avand ca scop combaterea foametei si a risipei alimentare si va continua acest program, dezvoltandu-se la nivel national, pentru a sustine cat mai multi beneficiari.

La nivel global, partenerul cheie pentru KFC, in implementarea programului Harvest, este Food Donation Connection (FDC), o organizatie cu sediul in SUA, ce urmareste identificarea partenerilor de donatie, pe pietele locale, punand la dispozitie toate materialele necesare. De asemenea, organizatia supervizeaza indeaproape procesul de desfasurare al donatiilor si siguranta alimentelor, oferind suport pentru toate tarile care participa in acest program.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.