KFC Romania extinde programul Harvest, catre Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” Ghencea

HarvestKFC continua sa contribuie la reducerea risipei alimentare prin extinderea programului Harvest cu un nou parteneriat – Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” (ASAS) Ghencea, din Bucuresti, acesta fiind cel de-al patrulea colaborator care se alatura retelei.

Astfel, prin donarea surplusului de alimente din restaurante, KFC ofera un ajutor semnificativ organizatiei, asigurand astfel una din mesele principale ale zilei persoanelor din medii defavorizate sau aflate in risc de excluziune sociala.

Printre activitatile si programele desfasurate in prezent la Centrul Comunitar Ghencea se numara: Clubul Copiilor (program de prevenire a abandonului scolar), Cantina sociala (asigurarea unei mese de pranz pentru 140 de persoane/zi, de luni pana vineri), Clubul Seniorilor (program de reinsertie socio-profesionala), precum si consilierea psihologica, sociala, juridica, asistenta medicala primara si servicii sociale gratuite).

Claudia-Porojan_CSR-MediaO problema tot mai prezenta pe agenda publica si care provoaca numeroase efecte negative este risipa alimentara. Aceasta produce consecinte importante asupra economiei si bunastarii populatiei, dar si a mediului, ducand la o nevoie urgenta de a gasi solutii cu impact pozitiv in societate. Programul Harvest intampina aceste nevoi si, mai mult decat atat, reprezinta si un sprijin important pentru persoanele din medii defavorizate, asigurandu-le hrana zilnica. In prezent, colaboram activ cu trei asociatii, respectiv Caritas Bucuresti, Organizatia Umanitara CONCORDIA si Bucuria Darului. Ne bucuram ca Harvest este un program de succes, dorinta noastra este sa il extindem in continuare si sa cream o retea sustenabila prin care nu doar reducem risipa alimentara, dar reusim sa educam si sa crestem totodata calitatea vietii persoanelor din medii defavorizate”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Programul Harvest este o initiativa de responsabilitate sociala, implementata la nivel global, care are misiunea de a combate risipa alimentara si de a sprijini organizatiile non-guvernamentale, la nivel local.

In Romania, programul a fost implementat in noiembrie 2017 si functioneaza dupa modelul sistemului international. In aproape 2 ani de activitate, peste 600 de beneficiari, printre care copii, batrani, familii nevoiase, persoane cu dizabilitati au primit hrana zilnica, o nevoie primordiala pentru fiecare om. In total, au fost colectate si distribuite peste 2.500 kg de carne de pui, din restaurantele KFC din Bucuresti si Brasov.

Printre produsele KFC Romania care pot fi donate se numara: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucati de pui. La nivel de program, introducerea unei organizatii non-guvernamentale ca partener presupune verificarea unor standarde obligatorii: o bucatarie complet echipata care sa detina toate autorizatiile legale, conditii de transport care sa permita mentinerea unei temperaturi adecvate, ustensile pentru gatit.

Programul Harvest este implementat la nivel international in mai multe tari, precum: SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Spania, Italia, Africa de Sud, iar acum in Europa de Est. In aceste tari, restaurantele KFC doneaza, in fiecare an, aproape 1.600 de tone de alimente bogate in proteine, catre organizatiile non-guvernamentale.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.