KFC Romania implementeaza sistemul propriu de donare de produse alimentare si in Brasov

Harvest kfcKFC Romania a inclus un nou partener in programul Harvest – Fundatia Bucuria Darului, din Brasov. Astfel, aproximativ 450 de persoane primesc o masa calda sau pachete cu alimente la Cantina „Multumesc” din oras.

Saptamanal, alte 600 sute de pachete cu alimente si cele necesare sunt trimise in satele din imprejurimile Brasovului. Restaurantele din Brasov care vor dona hrana in cadrul colaborarii sunt KFC Piata Sfatului si KFC Mall Coresi.

Programul Harvest este o initiativa de responsabilitate sociala care adreseaza doua probleme mari, identificate la nivel international: nevoile organizatiilor non-guvernamentale care au in grija persoane ce provin din medii defavorizate si risipa alimentara. Astfel, a fost creat un sistem de donare de alimente catre anumite asociatii care indeplinesc criteriile de includere in programul Harvest. In 2017, Romania se alatura acestei initiative si doneaza, in decursul unui an, peste 1.000 de kg de produse de pui la peste 200 de beneficiari, parte din cele doua organizatii partenere: Asociatia Caritas Bucuresti si Organizatia Umanitara Concordia.

Claudia-Porojan_CSR-Media„Dincolo de obiectivele de business ale companiei, ne dorim sa actionam ca un cetatean responsabil fata de consumatorii nostri si fata de comunitatile in care operam. De aceea, am lansat numeroase programe de responsabilitate sociala ce au un impact pozitiv in societate. Mai mult decat atat, cu un portofoliu de branduri din industria de food, trebuie sa avem in vedere oportunitatile de a ne implica in arii conexe, precum deficitul de alimente in mediile defavorizate si risipa alimentara, probleme din ce in ce mai prezente pe agenda publica. Programul Harvest raspunde la aceste doua nevoi si sustine cu produse KFC organizatii non-guvernamentale.  Am initiat programul in 2017 printr-o colaborare cu doua organizatii locale, iar rezultatele obtinute ne-au incurajat sa ne extidem la nivel national. Cu siguranta, planurile noastre nu se opresc aici si vom identifica in continuare potentiali parteneri in zonele in care KFC Romania opereaza”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Printre produsele KFC Romania care pot fi donate se numara: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucati de pui. De asemenea, introducerea unei organizatii non-guvernamentale ca partener in cadrul programului presupune verificarea unor standarde obligatorii: o bucatarie complet echipata care sa detina toate autorizatiile legale, conditii de transport care sa permita mentinerea unei temperaturi adecvate, ustensile pentru gatit etc.

Programul Harvest este implementat la nivel international in mai multe tari, precum: SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Spania, Italia, Africa de Sud, iar acum in Europa de Est. In aceste tari, restaurantele KFC doneaza, in fiecare an, aproape 1.600 de tone de alimente bogate in proteine, catre organizatiile non-guvernamentale. In 2017, KFC Romania s-a alaturat acestui demers, avand ca scop combaterea foametei si a risipei alimentare si va continua acest program, dezvoltandu-se la nivel national, pentru a sustine cat mai multi beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.